Dagens pall: vinnaren Alexej Poltoranin, mitten, tvåan Johannes Høsflot Klæbo, vänster, Calle Halfvarsson, höger.
Dagens pall: vinnaren Alexej Poltoranin, mitten, tvåan Johannes Høsflot Klæbo, vänster, Calle Halfvarsson, höger.

Halfvarsson: "Känns fantastiskt"

Bakslagen har varit många. Men över 15 kilometer i klassisk stil fick Calle Halfvarsson äntligen ett positivt svar.

ANNONS
|

I sprintkvalet vid världscuptävlingen i Planica, Slovenien, visade Calle Halfvarsson att formen verkar vara på uppåtgående inför OS. Men då kraschade han i sin kvartsfinal och lördagen blev förstörd.

Men i distansloppet över 15 kilometer klassiskt fick den sjukdomsdrabbade svensken sin revansch.

Börjat tvivla

Den 28-årige längdskidåkaren blev trea, hans första pallplacering sedan tredjeplatsen i sprint i Ruka i november, bakom segraren Alexej Poltoranin, Kazakstan, och Johannes Høsflot Klæbo, Norge.

Halfvarsson var 42,8 sekunder bakom Poltoranin och 29,6 bakom Høsflot Klæbo.

- Det känns fantastiskt skönt att få till ett bra distanslopp. Går det för lång tid är det nästan så att man inte börjar tro på det längre. Går det för lång tid utan framgång så börjar man tvivla på sig själv och då gäller det att vända på det, säger Calle Halfvarsson, som den senaste tiden haft magproblem, till SVT.

ANNONS

Det var tajt och jämnt om den sista pallplatsen, men Halfvarsson hade tider att gå på och höll också ifrån dem som skuggade honom bakifrån.

- Jag visste inte riktigt hur det gick till en början, jag fick lite konstiga tider i början. Men det var bara att kriga, säger han till SVT.

"Betyder mycket"

Han utvecklar sedan vad pallplatsen betyder för OS i Pyeongchang som är knappt tre veckor bort.

- Det betyder mycket, som jag sa går det för lång tid utan att man får någon framgång då börjar man tvivla på sig själv. Nu vet jag att sprinten verkar funka, så länge man står på benen. Nu verkar också distansen komma på plats.

En världscuphelg återstår innan det är dags för OS. Det är fortfarande oklart om Halfvarsson kommer till start i nästa års VM-ort Seefeld, Österrike, eller inte.

ANNONS
TT

ANNONS