Volleybollspelaren Isabelle Haak tar ännu ett steg i sin karriär. Arkivbild.
Volleybollspelaren Isabelle Haak tar ännu ett steg i sin karriär. Arkivbild.

Haak gör debut i Champions League: "En dröm"

Den svenska volleybollstjärnan Isabelle Haaks tar ännu ett jättekliv i sin karriär när hon med sin italienska klubb Savino del Bene Scandicci nu får mäta sig med de riktigt stora.

ANNONS
|

Isabelle Haak gör sin andra säsong med den italienska klubben Savino del Bene Scandicci. I fjol kvalade de in till Champions League och nu är debuten här. I den första matchen ställs de visserligen mot bekant motstånd i form av det italienska mästarlaget Conegliano, men därefter väntar polska Lodz och tyska Schwerin.

- Det känns jättebra, väldigt roligt. Även om det känns nästan som en ligamatch nu när vi möter Conegliano så känns det ändå lite extra speciellt när man tänker efter, och jag är väldigt taggad, säger Haak när TT når henne på telefon på väg till bortamötet.

ANNONS

- Det är en av de bästa turneringarna där de bästa klubblagen är med så det är en väldigt hög nivå, fortsätter hon.

TT: Hur kommer ni att stå er mot motståndet i gruppen?

- Alltså det är svårt att säga, jag har inte jättebra koll på de andra lagen mer än att jag hört att det gick bra för dem i deras ligor förra året och att de har kvar de flesta spelarna i sina lag. Så man kan förvänta sig att det blir hårt motstånd.

Fått in stora namn

Scandicci har fått in en del nya spelare, men laget behöver enligt Haak mer tid tillsammans innan de kan bli riktigt, riktigt bra.

- Det känns som att vi kan bli det. Det är ändå många rätt stora namn men vi behöver lite mer tid för att få ut det bästa av alla.

ANNONS

Själv blev hon poängbäst i den italienska ligan i fjol, och har i år börjat som vanligt – genom att stänka in poäng.

Vill möta gamla klubben

Att kvala in till Champions League beskriver hon som en dröm.

- Det betydde jättemycket. Jag hoppas att man kan komma långt så att man får möta ännu bättre lag, det ska bli riktig kul.

TT: Något drömmotstånd?

- Vi pratade lite om det under lottningen, att det hade varit kul att få komma tillbaka till min gamla klubb i Frankrike (Béziers), jag hade väldigt bra kontakt med alla där så det hade varit skitkul om vi skulle få komma dit.

TT

Fakta: Isabelle Haak

Född: 11 juli 1999 (19 år).

Från: Ängelholm.

Klubbar: Scandicci i italienska Serie A (2017–), Béziers i franska ligan (2016-17), Engelholm (2012–16).

Position: Högerspiker.

Längd: 195 cm.

Räckhöjd: 255 cm.

Spikehöjd: 322 cm.

Meriter: SM-guld 2015 och 2016 med Engelholm, utsedd till årets spelare 2015 och 2016 i Sverige. Poängbäst i franska ligan 2016-17 samt vald till ligans MVP och bästa anfallare. Poängbäst i italienska ligan 2017-18.

Aktuell: Gör under onsdagen Champions League-debut med Scandicci som möter den italienska ligamästaren Conegliano i första gruppspelsmatchen.

ANNONS