John Guidetti (till höger) i Celta Vigo-tröjan, nu utlånad till Alavés.

Guidetti startade igen – utbytt mållös

|

Landslagsspelaren John Guidetti fick starta igen, och blev mållös igen för sin nya klubb Alavés i första kvartsfinalmötet med Valencia.

Anfallaren, som är utlånad från Celta Vigo för att få speltid inför sommarens VM, spelade 60 minuter innan han blev utbytt mot Barcelonalånet Munir El Haddadi. Guidetti spelade fram lagkamraten Hernan Perez till en bra målchans som resulterade i ett stolpskott. Svensken hade också ett frisparksläge men avslutade tamt.

Diego Costa trivs med att spela fotboll igen. Anfallaren lämnade Chelsea förra sommaren men blev inte spelklar förrän i januari på grund av Atletico Madrids transferförbud. I cupmatchen mot Sevilla gjorde Costa sitt tredje mål på fyra matcher men det blev ändå förlust med 1–2.

La Liga-ledaren Barcelona fick oväntat stryk i cupderbyt mot Espanyol. Espanyol, som är på 14:e plats i ligan, vann med 1–0, målet av Óscar Melendo i den 88:e minuten.