Atlético Madrids Antoine Griezmann gör 2–0 i Europa League-finalen mot Marseille som Atlético vann med 3–0.

Griezmann sänkte Marseille i Lyon

Marseilles hopp om en andra Europa-titel efter 25 år grusades – av en fransman. Antoine Griezmann gjorde två mål när Atlético Madrid vann Europa League-finalen med 3–0.

|

Det var Atléticos tredje Europa League-titel på nio år.

- Vi njuter av ögonblicket, säger Atlético-målvakten Jan Oblak i intervjun i Kanal 9.

Efter att ha förlorat två Champions League-finaler, 2014 och 2016, var det spanska laget riktigt taggat inför finalen i Lyon. Atlético var favorit men Marseille inledde finalen bäst.

Ett försvarsmisstag i Marseille bäddade dock för det första målet. Bollen hamnade framför fötterna på Atléticos Gabi som bara hade att peta fram bollen till den framrusande Griezmann som satte 1–0.

- Griezmann är en av de bästa anfallarna i världen. Han jobbar hårt varje dag på träningen och i dag är jag glad att han inte spelar mot mig, säger målvakten Jan Oblak.

Payet i tårar

Tio minuter senare grusades Marseilles förhoppningar om en vändning rejält då storstjärnan Dimitri Payet tvingades lämna planen med en lårskada. Det var osäkert in i det sista om han skulle kunna spela matchen på grund av skadan som han fick i förra veckan, men han kom till start.

Tårarna som föll när han vandrade av planen handlade nog inte enbart om att han lämnade Marseillekollegorna i sticket, utan också om att VM-chansen troligen är borta. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps tar ut truppen på torsdagen.

Åttonde målet

Fyra minuter efter pausvilan slog Griezmann till igen och satte sitt åttonde Europa League-mål på lika många matcher. Koke spelade fram Griezmann.

- Det här är belöningen efter att ha flyttat hemifrån som 14-åring, för allt jobb jag gjort, för allt jag offrat, säger Griezmann till Bein Sports, enligt AFP.

- Jag har upplevt både glädje och sorg, men nu är jag så glad och hoppas få uppleva fler sådana här ögonblick.

I den 89:e minuten assisterade Koke Gabi som vid bortre stolpen slog in 3–0.

Fakta: Europa League-finalerna

2018: Atlético Madrid–Marseille 3–0.

2017: Manchester United–Ajax 2–0.

2016: Sevilla–Liverpool 3–1.

2015: Sevilla–Snipro Dnipropetrovsk 3–2.

2014: Sevilla–Benfica 4–2 e str.

2013: Chelsea–Benfica 2–1.

2012: Atlético Madrid–Athletic Bilbao 3–0.