Martin Fourcade, är imponerad – och överraskad – av den svenska OS-succén.
Martin Fourcade, är imponerad – och överraskad – av den svenska OS-succén.

Fourcade: "Sverige den största överraskningen"

Martin Fourcade satte nog ord på vad hela skidskyttevärlden känner just nu:

ANNONS
|

Martin Fourcade hade chans att ta sitt fjärde OS-guld i Pyeongchang. Men Frankrike kom femma och Fourcade fick i stället se svenske slutmannen Fredrik Lindström avgöra stafetten.

Det var skidskyttelandslagets andra guld och fjärde medalj i Sydkorea.

- De har varit väldigt framgångsrika i det här OS:et. Det är fantastiskt att de kunde vinna i kväll. Det var inte tur, sade Fourcade.

ANNONS

- Jag vet att skidskyttet inte fått så mycket uppmärksamhet i Sverige de senaste åren. Nu är jag säker på att sporten kommer tillbaka i strålkastarljuset.

Fourcade hyllar de svenska åkarna i allmänhet och Sebastian "Silver-Sebbe" Samuelsson i synnerhet.

- En väldigt talangfull idrottare. Det han gjort på OS går inte att jämföra med det han gjort på den här nivån tidigare. Han har knappt varit bland de 20 bästa i världscupen.

Förbundskapten Wolfgang Pichler, tillbaka i svenskt skidskytte efter några år i Ryssland, har lyfts fram som en viktig förklaring till den blågula OS-succén.

Martin Fourcade är inte lika övertygad.

- Sebastian kunde blivit väldigt bra även utan Pichler. Jag tror inte att det beror på Pichler, på samma sätt som jag inte säger att jag är bra tack vare min tränare.

ANNONS

Fourcade lämnar OS som Frankrikes mest framgångsrika vinterolympier genom tiderna. Han ser redan fram emot VM i Östersund nästa år.

- Jag gillar Östersund. Jag kommer att åka dit och försöka vinna.

Pyeongchang, TT:s utsända

ANNONS