Besviken. Halmias reservmålvakt Andrée Pettersson storspelade mot Varbergs Gif, men orsakade också straffen som ledde till 1–1. En feldömd sådan, tyckte han själv.

Tveksam straff när Halmia tappade poäng

Halmia borde ha avgjort i första halvlek. I stället kvitterade Varbergs Gif på en omdiskuterad straff – och hade så när lagt beslag på alla tre poängen i Hallandsderbyt. – Det är aldrig straff i min värld, säger Halmias målvaktsvikarie Andrée Pettersson, 22.

|

Division 2 västra Götaland

Varbergs Gif 1

Halmia 1

Den axelskada som ordinarie Halmiakeepern Malte Påhlsson, 17, ådrog sig under 3–1-segern mot Hittarp senast tillät bara en plats på bänken på Påskbergsvallen.

I stället fick Andrée Pettersson, som kom till Halmia från division 6-klubben Lilla Tjärby inför förra säsongen, fortsätta vikariera – och gjorde det i stort sett mycket förtroendeingivande med flera kvalificerade räddningar.

Bland annat klarade han ett närskott från en ren Aloand Alzahawi som var nära att ge Varberg ett segermål till 2–1 på tilläggstid i andra halvlek.

Men Pettersson spelade också en mindre lustig huvudroll vid Varbergs kvittering efter en timmes spel:

Frispelade Gif-anfallaren Kreshnik Kameraj föll över den utrusande Halmiamålvakten, domaren Marcus Lundgren, Västra Frölunda, dömde straff och Kameraj slog själv in den till 1–1.

Från läktaren kändes straffen hårt dömd – och det tycker Andrée Pettersson också.

– Jag kommer ut och möter honom halvvägs. Han gör ett avslut och jag räddar den här (mellan höger överarm och bröstet). Bollen fortsätter förbi mig, sedan fortsätter han och jag av farten och springer in i varandra. Det är aldrig straff i min värld, säger Pettersson.

En poäng var klen utdelning för Halmia sett till första halvtimmen, då rödvitt spelade fartfylld, kombinationsrik anfallsfotboll och skapade en handfull vassa målchanser som borde ha betytt minst en 2–0-ledning i paus.

Men det stod ”bara” 1–0 efter att vänsteryttern Isak Petersson i 15:e minuten vunnit tillbaka bollen från en Varbergsback efter Ronny Sabos 30-meterschipp, vänt om och placerat kulan vid ena stolproten.

Men efter 30 minuter tappade Halmia, precis som mot Hittarp, både tempot och spelet. Faktum är att man inte lyckades skapa en enda het målchans efter Varbergs 1–1.

– Främst i andra halvlek i faller vi ner i deras tempo, blir stillastående och presspelet högt upp i banan är inte där. Det känns lite som att vi tror att det här löser sig självt, vi blir för bekväma, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Rödvitt tvingades dessutom spelade de sista minuterna med bara tio spelare sedan inbytte Per Gulda knockats och slagits blodig vid en hörna. Han fördes till sjukhus, men rapporterades på söndagenha klarat sig undan hjärnskakning.