Stjärnan skadad när United säkrade avancemang

Manchester United är vidare i Europa League. Men en tung skada och en utvisning gör att det blev lite smolk i glädjebägaren för José Mourinhos manskap.

ANNONS
|

Den engelska storklubben krossade Saint Etienne i det första sextondelsfinalmötet på Old Trafford med 3-0, efter stor uppvisning avZlatan Ibrahimovic som då slog till med ett hattrick.

På onsdagskvällen var det dags för returmöte i Frankrike. Och om det såg tungt ut på förhand för fransmännen blev det ännu tyngre när United, som trots det fina utgångsläget valde att spela med flera tongivande spelare från start, tidigt tog ledningen. Drygt tjugo minuter in i matchen var det nära för United, men den gången kunde Saint Etienne-keepern Stephane Ruffier rädda. Då hadehan dock strax innan redan fåttkapitulera.

Efter ett långt United-anfall hittade Juan Mata Henrikh Mkhitaryan med en djupledsboll. Mittfältaren tajmade löpningen perfekt och lättade enkelt in 0-1. Då var totala ställningen 4-0 i Uniteds favör och Saint Etiennevar ett slaget lag. Några minuter senare var det dock andra miner hosMkhitaryan, när han på grund av skada, tvingades lämna planen i den 25:e minuten. Armeniern såg ut att ha skadat baksidan av låret i samband med en löpduell.

ANNONS

Zlatan ilsknade till på Fellaini

Men trots det tunga avbräcket fortsatte United att kontrollera matchen fullständigt och inte ens efter att gästernas Eric Bailly blivit utvisad med en halvtimme kvar lyckades Saint Etienne etablera något tryck. United, där Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter, spelade av tillställningen och storklubben är därmed vidare till åttondelsfinal.

Den formstarke svensken stod för en ganska anonym insats och han såg vid flera tillfällen en aning frustrerad ut. Och när Marouane Fellaini vid ett tillfälle valde att inte passa bollen till Zlatan blev anfallsstjärnan ursinnig.

ANNONS