Klubblös. Var Max Eggertsson kommer spela fotboll framöver är oklart.
Klubblös. Var Max Eggertsson kommer spela fotboll framöver är oklart.

Spelare missnöjd – slutar i Halmia mitt under säsongen

Halmiaspelaren Max Eggertsson, 21, ser för lite kontinuitet i laguttagningarna, och har valt att lämna klubben. I samma veva slutar också Niclas Taube, 29. Detta ska dock vara på grund av hans skador, enligt sportchefen Leif Jönsson.

ANNONS
|

– Jag kände att jag presterade bra under våren och att vi hade bra stämning i truppen. Men det har inte varit någon kontinuitet i lagguttagningarna. Som när vi slog Höganäs med 5-0, då byttes fem spelare ut till nästa match. Det skapar oro i truppen, och man undrar vad som händer, säger Max Eggertsson.

Max Eggertsson är fostrad i Halmstad BK och kom till Halmia inför säsongen 2015.

– Jag markerade att jag var missnöjd, och att jag fick spela för lite. Då fick jag meddelande att jag inte var välkommen längre och att det var bäst att gå skilda vägar. Det har gått väldigt hastigt men nu är det bara att ta nya tag och gå vidare, fortsätter den numera kontraktslösa Eggertsson.

ANNONS

Halmias klubbchef Leif Jönsson säger främst att det var bristen på speltid som fick Eggertsson att lämna, men att Taube hade helt andra anledningar.

– Det stämmer att båda har valt att lämna oss. Och vi har gått med på det, trots att de står under avtal. Max önskar mer speltid, eftersom vi inte kan garantera det har vi valt att gå skilda vägar. I Taubes fall har han dragits med skador under en längre tid. Han fyller också 30 i år och har ett civilt jobb som han gillar och som tar mycket tid, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson

Niclas Taube har spelat i Halmia i snart tio år. Den senaste tiden har han varit skadad, och han har rehabtränat under våren. Tanken var att han snart skulle kunna göra comeback i rödvitt, men nu blir det alltså inte så. Om Taube också är missnöjd med läget i klubben är oklart, HP har försökt att nå honom utan framgång.

– Jag önskar spelarna all lycka till, och tackar de för deras tid i klubben. Speciellt Taube som var i föreningen så länge, och som har bidragit med mycket, säger Jönsson.

I nuläget finns det inga planer på att ersätta spelarna.

ANNONS

– Eftersom i princip hela truppen hållit sig friska och krya, ser vi att vi kommer klara oss bra, avslutar Jönsson.

ANNONS