Shkodran Maholli klar för Häcken

Shkodran Maholli presenterades som Häckenspelare under torsdagen. Häckens nyförvärv har höga målsättningar inför säsongen. – Om det krävs 17 för att vinna skytteligan så får jag väl se till att göra 17 mål, säger Maholli.

ANNONS
|

Häcken har tappat den allsvenske skyttekungen John Owoeri till Kina. Anfallaren väntar bara på sitt visum innan flytten är helt klar. Nu har Häcken gjort klart med en ersättare.

Superettans skytteligavinnare, Shkodran Maholli, har skrivit på ett treårskontrakt med laget från Hisingen.

Under torsdagen bekräftades övergången av Häcken och det var en belåten 23-åring på Häckens träningsanläggning.

Hur känns det att vara Häckenspelare?

– Jättebra, jag träffade Häcken för två veckor sedan och fick ett bra intryck. Sen bestämde jag mig några dagar efter att skriva på för Häcken, säger Maholli.

Maholli har haft flera klubbar efter sig men menar att Häcken var den enda klubben som kom med ett konkret förslag.

ANNONS

– Häcken var det enda laget som kom med ett konkret bud. Det var flera klubbar som var intresserade men det kom aldrig något konkret bud. När jag väl kom hit och fick se helheten så kände jag att Häcken kan passa mig.

Maholli har tidigare säsonger haft problem med en korsbandsskada. 2013 då han var i Halmstad fick han första korsbandsskadan. Ett halvår senare när han var på väg tillbaka kom nästa bakslag då samma korsband gick av igen. Totalt höll korsbandsskadan honom borta i 18 månader.

– Det har varit jobbigt mentalt men jag har gått igenom den tuffa biten nu och nu är det bara positivt.

Maholli hade det tufft i Halmstad och svårt att få speltid. Förra säsongen då han representerade Åtvidaberg släppte det totalt för anfallaren. Han vann då skytteligan i Superettan med 15 mål. Anfallaren har högt uppsatta mål även för den här säsongen, både för laget och för sig själv.

– Häcken har värvat bra spelare, jag hoppas på en topp-3 placering. Med lite tur kan vi nå en Europa Leauge placering.

För egen del hoppas Maholli kunna ersätta Owoeri som vann skytteligan i Allsvenskan förra säsongen med 17 mål.

– En skyttekung ersätter en skyttekung, det är så det ska vara.

ANNONS

Hur många mål gör du?

– Svår fråga men vi kan börja med tio, sen får vi hoppas att det blir mer. Om det krävs 17 för att vinna skytteligan så får jag väl se till att göra 17 mål, säger Maholli och skrattar.

Maholli kommer inte att finnas med under lördagens matchtrupp mot Ålborg utan kommer förmodligen att göra sitt första framträdande i Häcken-tröjan under träningslägret i Dubai.

ANNONS