Tillbaka på bänken. Halmstads BK:s förre guldtränare Roy Hodgson är klar som ny manager för Premier League-jumbon Crystal Palace.
Tillbaka på bänken. Halmstads BK:s förre guldtränare Roy Hodgson är klar som ny manager för Premier League-jumbon Crystal Palace.

Roy Hodgson tar över Crystal Palace

Frank de Boers tid i Crystal Palace blev fyra matcher kort. Nu är det klart att veteranen Roy Hodgson, 70, tar över som tränare för Premier League-jumbon.

ANNONS
|

Jobbet blir den tidigare förbundskaptenens första sedan England förlorade mot Island i EM sommaren 2016.

– Det här var mitt lag när jag var liten och jag kommer ihåg när jag såg matcherna på läktarplats på Holmesdale Road. Det gav mig många kära minnen, säger engelsmannen, som har skrivit på ett tvåårskontrakt, till klubbens webbplats.

Crystal Palace har varken tagit poäng eller gjort mål hittills i höst och Frank de Boer fick sparken i måndags morse.

Roy Hodgson – som ledde Halmstads BK till SM-guld 1976 och 1979 – har tidigare varit Premier League-manager i Blackburn, Fulham, Liverpool och West Bromwich.

ANNONS

Han också varit förbundskapten i fyra länder. Men nu återvänder han till rötterna i den brittiska huvudstaden.

– Det är väldigt givande att finna mig själv här nu, i andra tider, som Palace-manager i en klubb som jag alltid har älskat och beundrat med en enorm potential. Vi är södra Londons klubb, med en enormt stor supporterbas. Ambitionerna här är realistiska, det finns en enorm potential för tillväxt och jag hoppas att vi kan uppnå våra mål, säger Roy Hodgson,

Precis som i Fulham och i det engelska landslaget får han med sig Ray Lewington som assistent.

Den nya ledarduon gör sin första Premier League-match mot hemma Southampton på lördag.

ANNONS