André Ntambue. Bild: Jari Välitalo, arkiv
André Ntambue. Bild: Jari Välitalo, arkiv

Ratad av HBK – nu testas han av FFF

Falkenbergs FF tar in Andre Ntambue och två andra internationella spelare för provspel.

ANNONS
|

Nyligen provspelade Andre Ntambue med Halmstads BK. Trots ett piggt testspel valde HBK att nobba den 24-årige yttern/forwarden.

– Han har lämnat oss, men det betyder inte att han är avskriven. Andre är en spelare som vi kommer att följa, sade HBK:s tränare Janne Jönsson.

Ntambue är fostrad i holländska storklubben Feyenoord samt ADO den Haag. Han kommer närmast från belgiska SK Dienze. Så här beskriver han sig själv:

– Jag är väl snabb och teknisk och bra i en-mot-en-situationer. Det som väl är typiskt för den holländska skolan.

FFF väljer också att testa Lamisha Musonda. En 24-åring som är son till Charly Musonda som spelade tillsammans med Pär Zetterberg i Anderlecht på 1980- och 90-talet. Lamisha är 24 år och är fostrad i Anderlecht. Han lämnade Belgien för spel i Chelsea 2012 men fick inte förlängt kontrakt 2014. Han har några U21-landskamper med Belgien på sin meritlista.

ANNONS

Men det är oklart var den centrala mittfältaren spelat de senaste säsongerna.

Den tredje spelaren är Enoch Adu. En ytterback/yttermittfältare som kommer från akademin Right of Dream i Ghana. Den 18-årige talangen var nyligen och testade med danska Nordsjälland men fick inget kontrakt. Han ska inte förväxlas med Malmö FF:s profil Enock Kofi Adu.

Det ser också ut som att både Meriton Korenica och Richard Donkor fortsätter sin provträning i FFF ett tag till enligt klubbens hemsida.

ANNONS