Tuff duell. Halmias besrat Zeqiri i en hård duell med en Ullaredsspelare där det i matchen blev delad poäng.
Tuff duell. Halmias besrat Zeqiri i en hård duell med en Ullaredsspelare där det i matchen blev delad poäng.

Oavgjort – en förlust i derbyt för Halmia

En poäng mot Ullareds IK på Hedevi inför 225 personer – det kändes som en förlust för IS Halmia som inte riktigt lyckas få kontakt med topplagen.

ANNONS
|

Ullareds IK 1

IS Halmia 1

(0–0)

Speciellt som Vuk Lugonjic på tilläggstid hade drömläge att bli matchhjälte när han fick stå omarkerad vid straffpunkten och sikta in sig, men fick se UIK-målvakten Mladen Galambos nästan sittande reflexrädda skottet vid dennes högra stolpe.

– Där får jag bara inte missa – det måste vara mål! Passningen var perfekt, men bollen studsade upp en aning så att jag inte fick ner skottet så lågt som jag ville, suckar Vuk.

Då hade ISH-anfallaren tidigare, minuten efter 1–0-målet, också fått se Ullareds mittback John Nilsson rädda Lugonjics skott på mållinjen (57).

ANNONS

– Där, efter 1–0, kan vi ju göra både 2–0 och 3–0 och punktera matchen, konstaterar ISH-tränaren Anders Wallin.

Jodå, efter en för Halmias del chansfattig och snudd på usel första halvlek tog laget direkt tag i taktpinnen efter paus. Ullared hade då skapat de få chanser som fanns, inte minst när Andreas Litzell slet sig loss men fick se sitt skott via Andrée Petterssons fingrar ta ribban (17) och John Nilssons skott minuten därpå blockades i sista stund.

– Det var mycket kamp och lite spel där vi kommer in i deras långa spel och inte är tillräckligt aggressiva. Men när vi sätter press-spelet bättre i andra halvlek och vinner bollen högre upp tar vi direkt initiativet, analyserar Wallin.

Effekten kom omgående. Besart Zeqiri och Vuk Lugonjic tvingade en storspelande Mladen Galambos i hemmamålet till en dubbelräddning (52) innan Halmia helt rättvist tog ledningen i den 56:e minuten när Isak Pettersson bara hade att sätta foten till Lugonjics perfekta högerinspel och avsluta matchens kanske vackraste anfall.

– Jag fick en fin boll av Marcus (Jönsson), gjorde min gubbe på kanten och såg sedan att Isak kom i en perfekt löpning. Så nå’t bra gjorde man väl då... berättar Vuk.

ANNONS

För sedan var det alltså målmässigt slut på det roliga för Halmias del, trots flera chanser att utöka ledningen och avgöra matchen.

I stället kunde John Nilsson, mitt i Halmia-dominansen, placera in 1–1 i Andée Petterssons högra kryss efter lysande förarbete av Alexander Johansson (74).

Målet kom som en kalldusch, vilket också satte avtryck på Halmias spel som helt kom av sig och hemmalaget tog över där Ali Kraym träffade översidan av ribban (87).

Tills tilläggstid när Ronny Sabo inte fick träff på ett inspel och så – Lugonjics drömläge då.

– Mål förändrar matcher må vara en klyscha, men den stämmer ju. Fast vi är ett ungt som varierar lite väl mycket i prestationen. För i dag skulle vi ha avgjort vid 1–0, tycker Anders Wallin och Vuk Lugonjic nickar instämmande:

– Tänk om vi kunde spela en hel match som vi gjorde första halvtimmen efter paus. Då hade vi varit svårslagna.

HP i Ullared

ANNONS