Ny målfest med Alet – 20–0 på tre matcher

Här är Halmstadlaget som inte lider av måltorka: Alet vann derbyt mot Vapnö med hela 11–0 – och har gjort 20–0 på tre matcher. – I dag visar vi en mental mognad som vi inte haft innan, säger tränaren Joakim Eliasson.

ANNONS
|

Division 6 södra

Alet 11

Vapnö 0

Alets IK brukade vara halländsk fotbolls ledande hisslag. Under 2000-talets tretton första år bar det uppåt eller nedåt i seriesystemet vid hela elva tillfällen.

Nu gör Västergänget sin fjärde säsong i följd på näst nedersta våningen i seriepyramiden. Först i division 5 och nu (efter serieomläggningen) i division 6.

Men kanske är det dags att blicka uppåt igen? Alet kryssade i de två första matcherna, men skuggar nu serieledande Simlångsdalenefter tredje raka storsegern: 5–0, 4–0 och 11–0.

Jumboplacerade Vapnö IF hade (om uttrycket tillåts på förbundskapten Anderssons gamla hemmaplan) inte en Janne.

– Vi vet vilken nivå vi kan ligga på, men sedan gäller det att kunna prestera därefter också. Många gånga är vi våra värsta motståndare själva, säger Joakim Eliasson, Alet-tränare för tredje året ihop med Magnus Holmgren.

ANNONS

Eliasson fortsätter:

– I dag visar vi en mental mognad som vi inte haft innan. Vi har rätt så många unga spelare och ingen pappa i laget, men de har växt till sig och blir lite bättre för varje år.

Alet chockstartade med 2–0 redan efter fyra minuter, 4–0 halvvägs igenom första halvlek och 7–0 i paus. Slutsiffrorna kunde ha varit ännu större eftersom Vapnös målvakt Axel Kriborg räddade en straff vid 0–10.

Pontus Andersson gjorde tre av Alets mål medan Benjamin Kulhanek Ancar och Isak Ringdahl båda nätade två gånger. Parleman Araden, Felix Karlsson, Gabriel Jonsson och Alexander Abrahamsson stod för de övriga fullträffarna.

Vapnö kryssade i sin premiär, men åkte nu på fjärde raka förlusten. Laget gick upp i sexan på en reservplats så sent som i januari, men hade då tappat halva det lag som slutade fyra i division 7 i fjol.

Tränaren Andreas Sjöqvist var bedrövad efter överhalningen på Alevallen:

– Det är kanske den sämsta prestationen jag har varit med om på fyra år som tränare. Vi kan skylla på väldigt mycket och har till exempel inte en enda ordinarie back med. Men det finns inga undanflykter. Gör man en så här dålig insats så får man rannsaka sig själv.

ANNONS
ANNONS