Pang på rödbetan. Mittfältaren Matilde Abrahamsson (till höger) hinner först och styr in Halmias 2–0 mot Karlskrona framför Isabelle Axedal.

Upplyfta Halmiabacken har hittat målet

I fjol försvarschef, nu mittfältare – och målskytt. Matilde Abrahamsson, 16, nätade dubbelt när Halmia tog tredje raka segern. – Jag tycker det är roligt att vara offensiv, säger hon.

|

Division 1 södra Götaland

Halmia4

Karlskrona0

Halmias nya 4–3–3-uppställning fortsätter skörda framgångar. Det var visserligen jumbon som fanns på andra planhalvan, men den rödvita segern var klar och fullt rättvis.

Matilde Abrahamsson, i fjol försvarsklippa både i Halmia och i flicklandslaget, bildar numera innermittfält med Alva Hed och Emma Nielsen – och gillar det nya spelsättet.

– Jag tycker att det passar oss bra. Vi får upp mycket folk och vi gör mål – det är roligt, säger hon.

Hur ser du på din egen nya roll?

– Det är klart det är stor skillnad, men jag gillade vara en offensiv mittback redan innan, att kliva fram och hitta nya ytor. Så att flyttas fram kändes nästan naturligt.

Nyligen gjorde MatildeAbrahamsson hattrick i cuptriumfen mot Westbo. Nu styrde hon in Matilda Olssons låga högerinlägg till 2–0 (40:e minuten) och sköt in 3–0 (45).

– Det var en kul match med bra spel, tycker hon.

Halmias yngsta och kanske för dagen bästa spelare, 15-åriga vänsterbreddaren Selma Berggren, gjorde Halmias 1–0 efter en hörna redan i elfte minuten. Inhopparen Matilda Ahlgren satte 4–0 efter ett sologenombrott i 79:e.

Karlskrona hade ett ribbskott i 67:e minuten, men annars hotade blekingskorna sällan hemmalaget – som höll nollan för fjärde gången i rad i serie och cup.

Samtidigt tätnade toppstriden eftersom serieledande Glimåkra åkte på sin första förlust, 0–2 borta mot Hammenhög.

– Vad kul. Bra för oss, konstaterar Matilde Abrahamsson.

Nästa gäst i Glimåkra är – Halmia, nu ”bara” sex poäng efter.