Hit men inte längre. Halmias unge anfallare Vuk Lugonjic stångas förgäves mot Lindomes väl samlade försvar på en hörna.

Mardrömsstart när Halmias svit sprack

Halmias herrar lyckades bara behålla kvalplatsen till division 1 i en vecka. Efter en defensiv kollaps i Hallandsderbyt i Lindome är rödvitt tillbaka under strecket. – Det svider att vi var så pass ostrukturerade och ofokuserade under första halvtimmen, säger spelande tränaren Patrik Ingelsten.

|

Division 2 västra Götaland

Lindome4

Halmia1

Halmia, som kom till spel med fem raka segrar bakom sig, åkte på rena chockstarten på Lindevis konstgräs: 0–3 efter 26 minuter.

Hemmalagets skytteligatvåa Robin Eriksson utdelade de två första slagen mot ett ovanligt trögt och passivt Halmiaförsvar:

Med tolv minuter spelade kom han fri till vänster i straffområdet och slog in 1–0. Fyra minuter senare höll han undan Egzon Maholli på en ny djupledsboll och placerade in 2–0 vid vänstra stolproten, hans 20:e mål för året.

I 26:e minuten gjorde Lindome även 3–0 sedan Fredrik Karlberg fått ta ned bollen i straffområdet och skjuta, trots att han var omgiven av tre Halmiaspelare.

– Tyvärr är det lite för billiga mål där de hittar emellan oss. Så här lätta mål har vi inte släppt in tidigare under hösten. Det går inte att släppa till sådana chanser om vi ska kriga uppe i toppen, medger Patrik Ingelsten och konstaterar att det kollektiva arbetet inte fungerade lika bra som tidigare.

Var det något i Lindomesspel som överraskade er?

– Nej, inte egentligen. Vi har legat rätt så likt i de andra matcherna och kunnat ta upp löpningarna. Utan det var nog lite slumpen och så var vi kanske inte riktigt på tå någonstans, får man ändå säga. Det var en sådan dag. En jävla skitdag, säger mittbacken Johan Mangfors.

Samtidigt var Lindome väl organiserat defensivt och täppte till Halmias spelytor effektivt. Rödvitt saknade för dagen både tempo och kreativitet för att kunna dyrka upp den svartvitrandiga muren.

I andra halvlek pressade Halmia och bytte till en 4–4–2-uppställning, men Lindome fortsatte att försvara sig framgångsrikt – och gjorde 4–0 (Marcus Månsson) under ett av sina få besök på offensiv planhalva efter 76 minuter.

Patrik Ingelsten reducerade till 1–4 med fyra minuter senare, men närmare kom Halmia inte.

– Det är surt. Vi har en 20-minutersperiod mellan 10:e och 30:e minuten som inte är bra. Utöver det gör vi en bra match, men tyvärr sätter vi oss i den sitsen, säger han.

På kuppen drog både anfallaren Vuk Lugonjic och kaptenen Ervin Ribic på sig varningsavstängningar inför nästa match borta mot HIF:s akademi. Mittfältaren Max Eggertsson utgick efter en smäll på höften i slutet av första halvlek.