Målvaktsskada störde första Halmia-segern

Det blev tredje gången gillt för Halmias herrar. Men årets första seger, 3–1 (2–0) mot serieledande Hittarp, kostade. Målvakten Malte Påhlsson blev axelskadad.

|

Division 2 västra Götaland

Halmia 3

Hittarp 1

Pojklandslagskeepern Påhlsson, 17, blev hårt åtgången vid en frispark bara några minuter in på andra halvlek.

Han reste sig efter behandling och stretade på, men tvingades utgå efter 64 minuter efter att ha släppt in Hittarps reduceringsmål.

Efteråt var han lindad över halva överkroppen och ska undersökas närmare på måndag, men gav ett positivt första besked.

– Jag tror att det är en blödning bara, inget med skelettet. Jag kunde ha kört på, men tänkte att det är bäst för laget att ha någon med två armar som kan stå, säger han.

Andrée Pettersson ersatte – och höll nollan när ett i andra halvlek stundtals rejält pressat Halmia höll undan till tre poäng mot succénykomlingen Hittarp, som anlände till Örjans vall med två raka segrar och 7–1 i målskillnad.

– Det var skönt. Vi har jobbat väldigt mycket med vårt anfallsspel i veckan och det fick vi utdelning på första halvtimmen, säger nye Halmiatränaren Anders Wallin.

Ja, de första 30 minuterna i första halvlek var de bästa som rödvitt som har presterat i år. Då fanns fart i både passnings-, djupleds- och omställningsspelet samt, inte minst, två mål:

Nyttige högeryttern Emil Håkansson sköt 1–0 från straffområdes gränsen efter 14 minuter.

Vuk Lugonjic satte 2–0 efter 28 på returen efter att lagkaptenen Alexander Sakacs långskott träffat ribban (och bollen möjligen redan då landat innanför mållinjen).

Det fanns även lägen för mer nätrassel. Men sedan började Halmia svaja, tappade mittfältet och i andra halvlek blev det mer och mer Hittarp, som reducerade genom ex-allsvenske Robin Staaf efter en frispark i 55:e minuten.

– Vi blev lite försiktiga när vi fick 2–0 och särskilt i presspelet högre upp i planen. Om man ska vara kritisk till något så är det just det, tycker Anders Wallin.

Ronny Sabo lugnade emellertid Halmianerverna då han rann igenom och distinkt dunkade in 3–1 efter 79 minuter.