Nyckelspelarna i Laholm tog framträdande roller och i den hårda kampen fanns samtidigt en taktisk finess som manövrerade bort Wormos kraftfulla spel.

Division 3 sydvästra Götaland

Laholm3

Wormo1

– Jag tycker vi vinner den taktiska delen främst genom att stänga deras kanter, ler LFK:s tränare Peter Åberg.

Precis som förra året i tvåan släppte hemmalaget lite på koncentrationen i andra halvlek och det blev onödigt spännande. Men Hannes Persson som är tillbaka i laget och hoppade in i andra halvlek chippade in 3–1 på stopptid då han kom loss i ensamt majestät från halva planen.

– Hannes har dubbellicens men är tillgänglig för oss i samtliga matcher, förklarar Peter Åberg det sena ”nyförvärvet”.

Det var två lag som kände på varandra och hade respekt för varandra enligt Peter Åberg. Första målet skulle visa sig vara betydelsefullt och vem om inte Jonatan Eriksson höll sig framme efter fint förarabete från Fredrik Jonsson och Linus Wikander.

Hemvändande Wikander jublade mest vid andra målet när hans frispark gick in i mål. Här fick Wormo klara order om mer fart i spelet och alltid farlige Albin Subasic drog in reduceringen med halvtimmen kvar att spela.

– Den här gången blev vi inte lika ängsliga och hanterade det bättre än under förra säsongen, menar Peter Åberg.

Med tre byten i snabb följd lyckades LFK fortsättningsvis hålla rätt positioner mot Wormos vilda jakt på en kvittering.

– Byten gav onekligen effekt, myser Peter Åberg.