Kvibilles kapten vet mest om försvarsspel

Snart syns han i tv-rutan. Annars syns Robin Larsson mest på fotbollsplanerna i division 4 – och gör ett så gott intryck att han nu prisas som årets manlige försvarare. – Det var lite oväntat, men skitskoj, säger han.

ANNONS
|

Robin Larsson har tidigare spelat för Örnia, HBK, Alet och Simlångsdalen. Men det är i Kvibille BK som han har hittat hem.

Nu laddar han för sin sjunde säsong i det blåvita mittförsvaret:

– Vi är ett ganska stort gäng som är i samma ålder som mig som i stort sett kom hit efter att vi slutade gymnasiet. Mats Altemyr var tränare här då och vi hade honom på skolan och så lockade han hit oss.

– Det har varit ett jättebra val. Jag trivs jättebra både med föreningen, lagkamraterna, tränare, ledare och alla möjliga, säger han.

Uppskattningen är ömsesidig. Kvibilletränaren Roger Bengtsson hyllar sin lagkaptens vinnarskalle och ledaregenskaper och säger att han är en pådrivare både i sättet att spela och i kommunikationen med lagkamraterna.

ANNONS

Läs även: Jarving vill nå målet utan att veta vilket...

198 centimeter lång är Robin Larsson dessutom målfarlig framåt på fasta situationer. I fjol nätade han fem gånger och slutade fyra i den interna skytteligan.

Det som grämer honom är att Kvibille ännu inte har orkat distansen ut i tabelltoppen utan har två femte- och två sjätteplatser under de fyra senaste säsongerna.

Kanske är det dags i år? Kvibille har förstärkt truppen med dryga dussinet nya spelare, bland dem 2015 års Lilla Dribblern-vinnare Viktor Jarälv (Snöstorp Nyhem) och Henrik Petersson (Torup/Rydö).

Inte ens kapten Larsson känner sig helt säker på en plats i premiärelvan mot Håff på skärtorsdagen.

– Det känns som en riktigt jämn serie i år med många lag som har stor chans. Men vi ska vara i alla fall ett topp tre-lag. Annars lyckas vi nog aldrig, säger han.

Läs även: Faktaspecial: Allt om lagen i division 4 Halland

Hur var det då med tv-rutan? Jo, Robin Larsson har blivit uttagen till ”Vem vet mest?” i SVT.

– Jag älskar frågesport så en lagkompis anmälde mig. Jag ska vara med på någon inspelning framåt våren, berättar han.

Lite om: Robin Larsson

Ålder: 27 år.

Familj: Sambo, mor, far och lillasyster. Pappa Göran är för övrigt nyvald ordförande i Kvibille BK.

Yrke: Studerar på samhällsförändrings- och social hållbarhetsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Jobbar även på ett boende för ensamkommande flyktingbarn.

Motivering: Lagkapten och mångårig försvarsklippa i Kvibille BK, som har etablerat sig på övre halvan i division 4. Rankas som en av seriens bästa mittbackar och håller en hög och jämn nivå.

ANNONS