Stor vinst. Halmia körde under söndagen över Eskilsminne med hela 5-1 på bortaplan.

Kollektivet var Halmias styrka

Ny solid seger för Halmia som återigen gjorde en genombra andra halvlek, och när man spelar på det viset är det inte många lag i serien som orkar stå emot i 90 minuter. Under söndagen var det den kollektiva insatsen som imponerade mest.

|

Division 1 södra Götaland

Eskilsminne-Halmia 1-5

Tålamod och självförtroende, två viktiga komponenter som är signikativa för Halmia den senaste månaden – givetvis frukten av att man vinner sina matcher. Och just dessa ingredienser var till slut viktiga nere i Helsingborg mot Eskilsminne.

Visserligen gav Halmias tidiga ledningsmål dem viss arbetsro men samtidigt tyckte Mohammed Omar Jama att de blev ”hånga” i sitt uppträdande där man ville för mycket. Det gjorde att man spelade lite väl rakt, ganska lättläst och när anfallarna fick bollen var de för ensamma för att kunna göra något konstruktivt.

– Trots att de (Eskilsminne) kvitterade just efter paus, så tycker jag att vi behöll lugnet och sedan spelade som vi skulle med ett etablerat passningsspel där vi inte hade så bråttom, sa Halmia-tränaren.

En matchbild där hemmalaget till slut sprang sig slutkörda och blev ett lätt bytt byte för Halmia som spädde på med fyra mål.

– Från den här matchen tar vi med oss den kollektiva kämpainsatsen och givetvis är det ju extra kul för laget när avbytarna kommer in och är så tongivande och gör mål, mös Mohammed Omar Jama.

Serietvåan Halmia rundar av vårsäsongen med en toppmatch, när man tar emot formstarka Glimåkra (på samma poäng) på lördag, 15.00 på Halmstad arena.