Valmir Berisha.
Valmir Berisha.

Klart: Berisha skrev på för norsk klubb

Valmir Berisha flyttar västerut i hopp om att få en nystart i karriären. Den förre HBK-anfallaren är klar för Ålesunds FK i norska elitserien.

ANNONS
|

Valmir Berisha läkarundersöktes i Ålesund på tisdagen och skrev sedan på ett kontrakt som sträcker sig2019 ut.

– Jag ser verkligen fram emot att få visa upp mig på Color Line stadion. Jag hoppas på att bidra med mina kvaliteter för AaFK och ser fram till att komma i gång. Jag är verkligen glad över att vara på plats i Ålesund, säger han till klubbens hemsida.

Valmir Berisha vann skytteligan i U17-VM 2013 och gick till italienska storklubben Roma, men har trots flera klubbyten på kontinenten inte lyckats slå igenom på seniornivå.

Roma lånade ut honom till grekiska Panathinaikos och han har även varit i nederländska Cambuur.

ANNONS

I höstas – efter att ha spelat för Sverige i OS i Rio de Janeiro – var Berisha på väg till allsvenska Östersund, men övergången skedde först efter att transferfönstret hade stängt och Svenska Fotbollförbundet nekade honom dispens.

Nu hoppas han på en nystart i Ålesund och säger till lokaltidningen Sunmörsposten:

– Det har varit för mycket upp och ner för mig i de stora klubbarna under de sista åren. Nu behöver jag komma till en klubb där jag får tid till att utveckla mig. Det är jag fortfarande inte klar med. Jag är bara 20 år och nu behöver jag tid till att hitta mig själv och visa att jag är en bra spelare.

Ålesund slutade i fjol nia av 16 lag i norska elitserien.

ANNONS