Skadefri. Ex-HBK:aren Kristinn Steindorsson har haft besvärliga säsonger, men är nu efter två operationer i knät frisk igen.
Skadefri. Ex-HBK:aren Kristinn Steindorsson har haft besvärliga säsonger, men är nu efter två operationer i knät frisk igen.

”Kiddi” på gång efter skadorna

Förra säsongen spolierades av en efterhängsen knäskada, men nu är ex-HBK:aren Kristinn Steindorsson frisk igen.

ANNONS
|

– Jag hoppas att det vänder i år, säger GIF Sundsvalls mittfältare.

Islänningen var en av många som lämnade Halmstads BK efter säsongen 2014.Flyttlasset gick vidare till USA och Columbus Crew i MLS-ligan efter bland annat provspel i Tyskland.

Men trots att laget från Ohio gick till final (förlust mot Portland med 1–2) blev det ingen rolig säsong för Steindorsson som fick problem med höger knä och tvingades till operation.

Den blev dock inte lyckad.

”Kiddi” hade fortsatta bekymmer när han i fjol återvände till svensk fotboll efter att ha skrivit på för tre år i Gif Sundsvall.

ANNONS

– Jag kände av knät från början, men trodde att det skulle gå över. Tyvärr blev det inte så, säger Kristinn Steindorsson.

Därför blev det en ny operation i somras.

– Läkarna i USA hade tagit bort en liten bit av menisken, men inte en tillräckligt stor och det var det som åtgärdades här i Sverige, konstaterar ”Kiddi”.

Han fortsätter:

– Det känns såklart tråkigt när en skada inte kan fixas direkt, surt, men så är det ibland.

26-åringen kom tillbaka i slutet av säsongen och hann med några allsvenska matcher innan sista omgången. Därefter har han kunnat träna under hela försäsongen och fick till och med chansen i Islands landslag i en match mot Mexiko (0–1) i Las Vegas i februari.

– Jag hoppade in sista 20 minuterna, men det blev inte så mycket spel framåt eftersom vi var pressade. Mexiko var riktigt bra.

Kan du ta en plats i VM-kvaltruppen?

– Det blir nog svårt. Island går bra i kvalet och det är hårt om platserna. Truppen i Las Vegas bestod enbart av spelare från den isländska samt de skandinaviska ligorna.

ANNONS

Gif Sundsvall hade ingen rolig andra hälft av allsvenskan 2016 och vann bara två av de avslutande 19 matcherna. Klubben har under vintern blivit av med profiler som Stefan Silva, Palermo, Robin Tranberg, Dalkurd, Noah Sonko Sundberg, AIK och Stefan Ålander, slutat.

In har bland annat kommit Linus Hallenius, Helsingborg, Kristinn Freyr Sigurdsson, Valur Reykjavik och David Myrestam, Haugesund.

– Vi har ersatt på ett bra sätt och vi siktar på att bli bättre än i fjol. Vår målsättning är att bli bland de åtta bästa.

– Men det kan gå åt vilket håll som helst. Allsvenskan är bättre än förra året och HBK, Sirius och AFC United som kommit upp är bra lag.

Har du kontakt med någon i HBK?

– Nej, bara med spelare som lämnat. Jag är bästa kompis med (Markus) Antonsson och Viktor Ljung och vi snackar regelbundet.

ANNONS