<strong>Skott kommer.</strong> Marcus Jönsson var en av många duktiga halmianer i segermatchen mot serieledande Sävedalen.
Skott kommer. Marcus Jönsson var en av många duktiga halmianer i segermatchen mot serieledande Sävedalen.

Intensiv Halmiapress knäckte serieledaren

En strålande första halvlek räckte för att Halmia skulle slå obesegrade serieledaren Sävedalen på Örjans vall.

ANNONS
|

Division 2 Västra Götaland

Halmia 3

Sävedalen 1

(3–0)

– Så här bra är vi, myser tränaren Anders Wallin.

Det var ett revanschsuget Halmia som kom till spel efter den bleka insatsen senast i derbyt mot Varbergs Gif.

Full fart från början med hård press på Sävedalens trebackslinje var Wallins order och alla spelare hade lyssnat ordentligt på genomgången.

– Vi hade en tydlig matchplan och killarna genomförde den på ett fantastiskt sätt, ler Halmia-tränaren.

Jo, hemmalaget hade klart grepp om första halvlek och göteborgarna var märkbart störda av den intensiva och aggressiva Halmiapressen.

ANNONS

Vuk Lugonjic placerade lugnt och behärskat in 1–0 i den 19:e minuten och strax därpå var ISH-anfallaren inblandad i mål nummer två när han hittade en fri Ronny Sabo, som lyfte bollen över Peter Paananen.

– Vuk gjorde ett jättebra jobb – sedan var det bara att lobba den över målvakten, säger Sabo och får det att låta hur enkelt som helst.

Mer krut var det i hans 3–0-mål två minuter före paus. Halmiamittfältaren fick drömträff från 25 meter och bollen borrade sig in i bortre hörnet.

– Det var jättebra spel med många passningar innan jag sköt. Härligt att få utdelning och hela Örjans vall verkade vara positiva till vår insats.

I andra halvlek tog ISH det lite lugnare och spelade mer på resultatet, men trots det skapades en hel del chanser. Emil Håkansson hade ett par vassa tillfällen, men ena gången sköt han tätt utanför och andra högt över från nära håll.

Sällskapet låg närmare 5–0 än gästerna en reducering, men på tilläggstid damp bollen ner framför fötterna på Rasmus Tengfjord, som satte 3–1 bakom en chanslös Andrée Pettersson.

ANNONS

– Efter paus sjönk vi lite lägre för att täcka ytor och kontra. Det är viktigt att kunna ändra matchbild, men vi låg rätt i positionerna och det kändes tryggt hela vägen, tycker Anders Wallin.

Sabo nickar instämmande:

– Vi var på tårna i dag och skapade mycket, men springer man för varandra så kommer också chanserna.

28-åringen, som återvände från Degerfors i vintras, är glad att vara tillbaka i sin gamla klubb.

– Ja, det känns jättebra. Jag var trött på att flytta runt och längtade hem till familj och vänner. Att spela hemmamatcher på Örjans Vall är det bästa som finns.

ANNONS