Hemmamatch – då trivs Halmias herrar

Halmias herrar fortsätter att övertyga. På hemmaplan, vill säga. – Vi är trygga här på Örjans vall, säger Isak Peterssson.

ANNONS
|

Division 2 västra Götaland

Halmia 5

Höganäs 0

450 åskådare fick se Knäredskillen inleda och avsluta målkavalkaden när herrlaget krönte ”Halmiadagen” med fjärde raka hemmasegern.

Ett välspelande Halmia dominerade matchen fullständigt och hade bud på fler mål.

Höganäs låg bara snäppet efter i tabellen (nia) före avspark, men hotade i stort sett bara vid ett par kaosartade hörnor i andra halvlek – när bortamålvakten Henrik Timgren redan hade tvingats hämta ut fem bollar ur kassen.

Inte undra på att det var en nöjd Halmiatränare som patrullerade sitt tekniska område.

– Fem mål framåt och äntligen en nolla bakåt också – det känns skönt. Vi var väldigt fokuserade redan på uppvärmningen och från start, satte ett högt och bra presspel och var aggressiva. När vi fick omställningslägen så trodde vi på det och gick för det, säger Anders Wallin.

ANNONS

Isak Petersson gjorde 1–0 i sjunde minuten och 2–0 i 52:a. Däremellan hann han även med att passa till två mål – trots en för dagen ny roll som högeranfallare.

– Det var första gången i år, men förra året i Vinberg spelade jag mycket på högerkanten. Jag trivs lika bra på båda kanterna så det spelar inte så stor roll, säger han.

Centern Vuk Lugonjic satte också in fyra poäng på det personliga poängkontot: 2–0 (27) och 3–0 (39) själv samt två assister.

Men snyggast var nog Ronny Sabos 4–0 (49), där han i en helplanskontring efter en hörna sög ner Lugonjics passning i steget och lättade bollen över Timgren.

Nu ska Halmia bara hitta motsvarande effektivitet på bortaplan, där laget ännu inte har vunnit i år. Faktum är att 18 av Halmias totalt 20 mål hittills har gjorts hemma.

– Oj, det lät inte så bra. Vi är trygga här på Örjans vall, men jag tror att det lossnar när som helst på bortaplan också, säger Isak Petersson.

Går det att förklara varför det skiljer så mycket hemma/borta?

– Nej, jag vet faktiskt inte, om det sitter lite i huvudet på folk. Men det tror jag inte heller. Det är en svår fråga. Men det känns som att det ska lossna snart. Folk är medvetna om hur bra vi är så det är bara en tidsfråga.

ANNONS
ANNONS