Hoppade in förgäves. Halmias Fannie Wagnemark hoppade under lördagen in i andra halvlek mot Blekinge-laget Asarum på Örjans vall. Det hjälpte inte. Rödvitt förlorade med 3-0 i toppmötet.

Halmia dam förlorade i toppmötet på Örjans vall

Halmia dam tappade under lördag eftermiddag mark i jakten på toppskiktet. Asarums skyttedrottning Mathilda Nilsson målade och lade i första halvlek grunden för bortaseger på Örjans vall.

|

Division 1 Västra Götaland

IS Halmia–Asarums IF FK 0-3

– Det är små marginaler. Tjejerna är jättebesvikna. Om vi hade vunnit matchen hade vi varit med i toppen, men så är det. Vi får jobba vidare, säger ISH-tränaren Jan Wärn.

Rödvitt inledde matchen starkt. Laget tillät Asarum att rulla boll och ställde i stället om snabbt offensivt. Halmia verkade gilla matchbilden och var vid flera tillfällen nära att ta ledningen. Det räckte inte. Asarum hade något Halmia inte hade i matchen - en Mathilda Nilsson som i år har gjort 19 mål för sitt lag.

Hon stänkte helt stillastående, i 24:e minuten, in 1-0 till bortalaget.

– Vi försökte sortera in henne, men det är svårt att förhindra. Jag tycker annars att det stämmer taktiskt, men de är lite hetare än oss och steget före i 90 minuter.

I inledningen av andra halvlek föll ISH ihop. Asarum hittade in med inspel bakom hemmalagets backlinje och gjorde på liknande vis både 2-0, från misstänkt offside-position, och ett par minuter senare 3-0. Det tog död på matchen.

– Jag tycker att det är solklart offside. Vi blir jättestraffade. Det är svårt att hämta sig från det.

Hamias Matilda Olsson slet ständigt offensivt. Hon var möjligen stärkt av att nyligen ha blivit uttagen i nya F18-landslaget, men hittade inte rätt den här eftermiddagen, trots att hon var inblandad i flertalet farliga chanser, när ISH jagade reducering.

Asarum höll undan och vann med 3-0, vilket innebär att Halmia nu har minst tio poäng upp till första platsen och uppflyttning.

– Det är kört, även om det normalt sätt är många poäng att spela om. Vi är inte riktigt där och ska inte upp till Elitettan, men det är ett talangfullt lag. Det kommer framöver.

Nästa lördag ställs Halmia emot Färjestaden på Halmstad Arena.