Erlandsson i A-landslaget: ”Jag nöjer mig inte med att ha kommit hit”

Patrik Carlgren har tackat nej till januariturnén. Då står det klart att U21-landslagets förstekeeper och den före detta HBK-målvakten Tim Erlandsson kallas in.

ANNONS
|

Janne Andersson kör inte med några säkra kort. I stället är det ett väldigt ungt och orutinerat landslag som han tagit med sig på januariturnén till Abu Dhabi, där den före detta HBK-målvakten, Nottinghams Forests Tim Erlandsson är sist in.

– Det är fantastisk kul att vara här och en grym möjlighet, säger målvaktstalangen till HP-sporten efter att ha rest hela dagen.

Det blev en försenad julklapp eftersom Tim fyllde 20 år så sent som på juldagen.

– Janne ringde mig i tisdags och det var inte mycket tveksamheter från min sida utan bara att packa väskan och sedan har allt gått snabbt.

ANNONS

Erlandsson – som under hösten tog positionen som U21-landslagets målvakt – tänker dock inte nöja sig med att delta.

– Nej, jag går in i detta lägret med sikte på att visa både för mig själv och lagledningen vad jag går för. Så jag nöjer mig inte bara över att ha kommit hit, utan nu har jag saker och ting att bevisa. Och det ska bli grymt kul. Jag kan knappt vänta till första passet på torsdag.

Samtidigt pågår arbetet – som HP berättade om i förra veckan – med att hitta en ny klubb, där AFC United enligt Fotbollskanalen, skulle vara ett alternativ.

– Jag hoppas på ett nytt lån för att jag ska fortsätta ta steg framåt och förhoppningsvis är det snart löst, förklarar Tim som får konkurrera med BK Häckens Peter Abrahamsson och Moldes Andreas Linde.

– Vi är jätteglada över att Nottingham släpper iväg honom fast att det inte är Fifa-datum,säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

Och Andersson är imponerad avdet som målvaktstalangen har presterat i U21–landslaget.

– Han har gjort det bra i U21-landslaget. Han är stor och mogen. Det ska bli jäkligt kul att följa honom.

Men Tim är inte yngst, det är den 17-årige Alexander Isak.

ANNONS

– Det ska bli roligt att få jobba med honom, säger förbundskaptenen.

AIK-anfallaren kan bli den näst yngste A-landslagsspelaren genom tiderna efter Gunnar Pleijel som landslagsdebuterade 1911. Men om det blir debut redan på söndag mot Elfenbenskusten kan inte Janne Andersson svara på.

– Det är först efter dagen-före-match-träningen på lördag som jag börjar sätta ihop ett lag, vi får se på träningarna hur det ser ut, säger han.

– Isak är inte med för att han är ung, utan vi ser honom som en framtida landslagsspelare som de andra som är med här. Han är med och kvalificerar sig på samma sätt som alla andra. Han har stor potential, är en stor talang, men är fortfarande väldigt ung. Det ska bli roligt att se honom ”live” och att få jobba med honom.

Janne Andersson har förberett lägret i Förenade arabemiraten noga eftersom det är hans första januariturné och att han tagit ut en väldigt ung och oerfaren trupp.

– Jag har ingen statistisk, men jag inbillar mig att truppen är mer orutinerad än vad den brukar vara. Men det är ju det som är meningen, att killarna ska få vara med och lära sig. Därför förbereder vi oss inför de här utmaningarna mot Elfenbenskusten och Slovakien på samma sätt som vi förbereder oss inför vanliga landskamper, med samma typ av teori om hur vi ska spela och hur vi vill ha saker och ting, säger han.

ANNONS

– Hela meningen med turnén är att vi får chansen att lära känna dem och de får lära sig hur vi resonerar och hur vi vill spela. Så om eller när man kommer in i det ”riktiga” landslaget så börjar man inte från det nedersta trappsteget.

Landslaget har åkt en dag tidigare till Abu Dhabi för att få en extra träningsdag inför första matchen mot Elfenbenskusten. Spelarna har också fått individuella träningsscheman inför lägret.

– Jag har fått rapporter om att de har skött det bra, så efter en mjukstart ska vi komma upp på en bra nivå ganska snabbt så att vi är väl förberedda inför söndagen.

ANNONS