Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Mycket att se. Både Snöstorps Nyhems kvalpremiär borta mot Åsa och Halmias division 2-derby hemma mot Vinberg tv-sänds direkt på hallandsposten.se. i helgen.
Mycket att se. Både Snöstorps Nyhems kvalpremiär borta mot Åsa och Halmias division 2-derby hemma mot Vinberg tv-sänds direkt på hallandsposten.se. i helgen.

Dubbla matcher i HP-TV i helgen

Först division 3-kval med Snöstorp Nyhem. Sedan Hallandsderby med Halmia. HP-TV slår på stort med två direktsända fotbollsmatcher i helgen.

– Det känns riktigt roligt och ligger helt i linje med vår satsning på direktsänd lokalidrott som kommer att utökas ytterligare under hösten och vintern, säger HP:s sportchef Jan-Owe Wikström.

– Extra intressant ska det bli att se hur en bortamatch som den för Snöstorp Nyhem mot Åsa tas emot. Är intresset tillräckligt stort vågar jag utlova fler bortamatcher i olika sammanhang framöver, fortsätter han.

Snöstorp Nyhem och Åsa är två av fyra lag i kvalgrupp 11 till division 3. Snöstorp Nyhem spelar för att hänga kvar medan Åsa, som slutade tvåa som nykomling i division 4, jagar andra raka uppflyttningen.

– Det ser bra ut och vi har, som det ser ut, ordinarie lag. Vi känner allihop att vi vann ett kval i och med att vi låg på nedflyttning inför sista matchen så det är positiva tongångar, säger Snöstorp Nyhems tränare Jonas Magnusson.

För Halmias del handlar det om sista hemmamatchen för året i division 2 när Vinberg kommer på besök. I potten ligger femteplatsen i tabellen, som Vinberg har just nu med Halmia två poäng efter.

Halmia tvingades flytta sin senaste hemmamatch mot Eskilsminne (2–1) från Örjans vall till Halmstad arena. Det finns en liten risk att det kan bli så nu med.

– Som det ser ut nu blir matchen på Örjans vall. Det enda som kan stoppa det är att det kommer för mycket regn, vilket för ansvariga är upp mot 20 millimeter, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Halmia kräver nu bättre planering av matcherna på Örjans vall till kommande år så att planen klarar både Halmias och HBK:s kamper.

Leif Jönsson säger:

– Vi vill inte hamna här igen. Örjans vall har varit vår hemmaarena i 95 år och vi hoppas att den ska vara det i 95 till. Kommunen kommer att kalla till en träff efter säsongen med berörda parter.

Fakta: Tv-matcherna i helgen

Lördag: 

Åsa–Snöstorp Nyhem

Avspark kl 14.00. Sändningen startar 13.45.

Kommentator är Jan-Owe Wikström.

Söndag:

Halmia–Vinberg

Avspark kl 15.00. Sändningen startar 14.45.

Kommentator är Jan-Owe Wikström.

MEST LÄST