Kommer inte loss. Halmia-anfallaren Vuk Lugonjic (till vänster) målade i båda fjolårets derbymatcher, men hade svårt att hitta rätt under lördagen mot Vinberg. Han skapade i likhet med övriga i laget få målchanser på Vinåvallen. 
Kommer inte loss. Halmia-anfallaren Vuk Lugonjic (till vänster) målade i båda fjolårets derbymatcher, men hade svårt att hitta rätt under lördagen mot Vinberg. Han skapade i likhet med övriga i laget få målchanser på Vinåvallen. 

Bortaspöket fortsätter hemsöka Halmia

Halmia har i år förtvivlat svårt att vinna på bortaplan. I lördagens Hallandsderby åkte laget på stryk med 0-2 mot Vinberg på Vinåvallen. Det innebar sjätte raka matchen utan vinst på bortaplan.

ANNONS
|

Division 2 västra Götaland

Vinberg-Halmia 2-0 (0-0)

– Det är åter samma gamla visa. Vi är inte bra på bortaplan. Vi hade en go känsla inför matchen och det kändes bra. Jag tror att det lossnar snart, säger Halmia-kaptenen Ronny Sabo.

Rödvitt var aldrig riktigt nära tre poäng på ett soligt Vinåvallen. Laget inledde visserligen med stort bollinnehav och ett par skott utifrån, där just Sabo var närmast med ett skott tätt utanför mål. Men de farliga chanserna, de hade i stället hemmalaget.

Vinbergs Emil Elveroth och Simon Andersson skapade oreda i första halvlek genom att deoftakom runt på kanterna efter snabba spelvändningar och hittade inspel till hemmalagets skyttekung Medion Kabashi, som ständigt var ett hot i straffområdet.

ANNONS

– Vi hade mycket boll, men tappade också mycket boll och slarvade i passningsspelet. Det gjorde att vi åkte på omställningslägen, där de var giftiga. Vi brukar inte tappa så pass mycket boll, säger ISH-tränaren Anders Wallin.

– Jag hittade inte yta i mellanrummet på mittfältet, då det var ganska trångt eftersom att de spelade med fem man på mitten. I det fallet är det ju kanske bättre att spela mer på kanten och slå inlägg, säger Sabo.

Och den tama offensiven byttes i andra halvlek ut till mer framåtanda. I varje fall för hemmalaget. I den 50:e minuten sköt Simon Andersson ett skott utifrån, rakt i ribban, vilket tidigare HBK-spelaren Emil Elveroth var först på och nickade från nära hållin bollen i mål till 0-1mot gamla ärkerivalen.

Och det blev bara värre för Halmia. När rödvitt började trycka på framåt, så kom ytterligare ett bakslag. Alexander Sakac drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen, vilket gjorde att Halmia gick ner på trebackslinje för att fortsätta gå framåt.

– Det var definitivt inte en korrekt utvisning. Det var en sida sida-situation. Han rörde inte honom med foten och fick ett andra gult kort. Det känns märkligt och ändrar matchen för oss. Vi fick chansa lite, säger Wallin.

ANNONS

Halmia gick därefter framåt på chans, medan Vinberg kontrade och fick ytterligare utdelning till 0-2. Det fanns bud på mer och två frilägen senare hade det kunnat stå 0-4, men så blev det inte. Halmia höll undan för fler baklängesmål, men tappade däremot mark i tabellen efter tredje raka matchen utan vinst.

– Jag känner ingen press och de känner inte spelarna eller de andra ledarna heller. Nu är vi väldigt revanschsugna för att visa hur bra vi egentligen är. Vi har en bra känsla i laget, men ska ändå få ut ännu mer i varje match, säger Wallin.

ANNONS