Avstängningskris hotar hos Halmia

Två mål på två minuter och Halmia är ny tabelltrea i herrtvåan. Men tre nyckelspelare är avstängda i nästa helgs toppmöte mot Vinberg. – Vi har haft några onödiga varningar i höst som straffar oss nu, säger assisterande tränaren Anders Wallin.

|

Division 2 västra Götaland

Halmia2

Dalstorp1

Halmia fortsätter att vinna under nye tränaren Patrik Ingelsten. Rättvisa 2–1 (2–0) mot bottenstridande Dalstorp – som bytte tränare så sent som i fredags – var sjätte segern på sju matcher.

Rödvitt är nu uppe på tredje plats i den jämna tabellen, bara fyra poäng efter tätduon, där Assyriska petade ner Vinberg från förstaplatsen genom att slå Eskilsminne (3–2) samtidigt som Vinberg föll mot Lindome (2–4).

Halmia reser till Vinberg på lördag – men tvingas klara sig utan tre viktiga kuggar:

Lagkaptenen Ervin Ribic ådrog sig två gula kort – det andra för protest – och ett rött i samma sekvens i slutminuterna mot Dalstorp och är avstängd.

Samma gäller defensive mittfältskollegan Max Eggertsson och mittbacken Egzon Maholli, som båda är varningsavstängda.

Detta mot ett Vinberg som gjorde fyra mål på Örjans vall i våras.

– Det är tunga avbräck. Men vi ser fram emot matchen ändå. Vi har haft många avstängningar tidigare med och de som har kommit in har gjort det bra och tagit kliv, särskilt de yngre, säger Anders Wallin.

Halmiaassistenten – talesman för dagen eftersom Patrik Ingelsten hastade i väg till ett bröllop efter slutsignalen – medger ändå att kortfrekvensen är ett problem. Backen Rasmus Bengtsson och mittfältaren Marcus Jönsson var avstängda i matchen mot Dalstorp, där även backen Oskar Gustafsson och målvakten Malte Påhlsson blev varnade.

– Det är något vi måste skärpa till oss på. Blir det en varning för tufft spel eller en duell – det kan hända. Men vi har haft några onödiga varningar i höst för protester och gestikulerande som straffar oss nu. Och Ervins röda här är väldigt onödigt, även om han hade blivit (varnings)avstängd ändå, säger Anders Wallin.

Ribic bidrog desto mer positivt tidigare under matchen. Det var han som efter 22 minuter bröt igenom till höger och slog inlägget som ledde till Halmias 1–0-mål. Vänsteryttern Per Gulda fick det officiellt, men…

– Det är självmål faktiskt, medger Gulda.

Bara två minuter senare slog Vuk Lugonjic in 2–0 sedan Dalstorps målvakt lämnat retur på ennick efter en högerhörna.

Halmianerna gjorde en gedigen insats över hela linjen och det fanns bud på fler mål. Dalstorp forcerade i andra halvlek, men Sebastian Forsblad nickade inte in 1–2-målet förrän i 92:a minuten på frisparken efter Ervin Ribics utvisning.