Tremålsskytt. Ronny Sabo.

Äkta hattrick av Sabo i Halmias kross

Ett äkta hattrick – på 24 minuter. Ronny Sabo visade vägen med 1–0, 2–0 och 3–0 när Halmia körde över jumbon Tenhult. – En gedigen insats och väldigt bra anfallsspel, säger tränaren Anders Wallin.

|

Division 2 västra Götaland

Tenhult2

Halmia7

Halmia spräckte 50-gränsen i antal gjorda mål under säsongen och har svarat för flest fullträffar av alla lag i division 2 västra Götaland efter målfesten på Kabevallen.

– En mycket klar seger. Vi tog tag i taktpinnen direkt från start och dominerade händelserna fullständigt, rapporterar Anders Wallin.

Ronny Sabos trippla inledningskanonad i 11:e, 21:a och 24:e minuterna gav Halmia ett bastant övertag. I paus stod det 4–0 till rödvitt.

Isak Petersson, Vuk Lugonjic, Adrian Hallsö och Marcus Jönsson fyllde på med de övriga målen.

Tenhults reduceringar kom vid 0–4 och 1–7 (straff).

Ändå saknade Halmia flera ordinarie spelare. Målvakten Malte Påhlsson är på landslagsuppdrag, Oskar Gustafsson och Emil Håkansson var avstängda och Rasmus Bengtsson sjuk.

I stället fick till exempel Isak Petersson, normalt ytterforward, spela ytterback, men gjorde det mycket bra enligt Wallin. Vuk Lugonjic tog Peterssons kantplats i anfallet och ersattes centralt av nye Michael Baggner från Kristianstad.

Dessutom fick en 14-åring, Hampus Gegö, och 16-åring, Albin Frejd, ur de egna leden debutera som avbytare.

– De kom in och spelade de sista tolv minuterna. Det var kul, tycker Anders Wallin.

Minusposter: Adrian Hallsö och Ola Lindh drog på sig sina tredje gula kort för året och är avstängda mot serieledande Dalstorp hemma på fredag.