Spencer Abbott avgjorde för Mora.
Spencer Abbott avgjorde för Mora.

Fjärde raka bortaförlusten för Djurgården

Djurgården har blivit helt vilse på bortaplan. Nu åkte laget på sin fjärde raka bortaseger när Mora vann med 3–2 efter straffar.

ANNONS
|

Djurgården har inte vunnit borta sedan den 13 november (mot Timrå). Men detta verkar inte vara något problem inom laget.

- Ärligt talat så hade jag ingen aning att det var så illa, erkännerDjurgårdens lagkapten Henrik Eriksson.

Mot Mora fungerade Djurgårdens spel i en period, sedan föll spelet ihop.

- Vi visste att Mora skulle vara desperat, ändå tappade vi kontrollen i andra perioden. Det var inte bra. Nu måste vi börja vinna även på bortaplan. Det är ett måste om vi ska vara där vi vill vara i tabellen, säger Henrik Eriksson.

ANNONS

Han signalerar att nu är det dags för Djurgården att skaka av sig bortaspöket.

- Vi måste prata oss samman i både båset och omklädningsrummet. Här måste jag som lagkapten också föregå med gott exempel. Visst är det enklare att spela hemma där vi är vana, men det hör till spelet att vi också ska vinna bortamatcherna.

Missade chansen

Mot Mora hade Djurgården chansen att mentalt knäcka Mora när laget tog ledningen med 2–1 strax före andra pausvilan genom Daniel Brodin. Ändå vek sig Djurgården när Moras Nils Carnbäck kvitterade i början av tredje perioden. Att sedan Spencer Abbott avgjorde straffläggningen för Mora var en naturlig följd av dalalagets dominans.

Djurgårdens tränare, Robert Ohlsson, var också mycket besviken efter matchen. Han efterlyste den speciella ”järnkaminandan”.

- I dag hade vi noll tacklingar i närkamperna. Det är inte den andan som Djurgården står för. Här måste det bli ändring.

ANNONS

Han får medhåll av sin lagkapten Henrik Eriksson:

- Vi saknar helt den andan. Det måste vi göra något åt.

”Bedrövligt"

Henrik Eriksson ställde också till det för sitt lag när han 1.50 föres slutsignalen åkte på Moras målvakt och blev utvisad.

- Det var bedrövligt av mig. Där ska grabbarna ha stort tack, som fixade situationen.

Mora är också starkt hemma och supersvagt borta. Detta var dalalagets tredje raka hemmaseger, men bortastatistiken är inte bra.

- Jag vet inte var det beror på. Vi har verkligen pratat om detta. Kanske är det trevligare att spela en fredagskväll hemma i Jalas arena än en onsdagskväll borta i Luleå, säger Mats Lusth och skrattar.

ANNONS

Han kan skratta eftersom Mora nu lämnade sistaplatsen och skuggar Örebro just ovanför nedre strecket.

TT

ANNONS