Wolfsburg är nära finalen i Champions League efter 3–1 borta mot Chelsea.

Fischers Wolfsburg har ena foten i CL-finalen

Det är fördel Wolfsburg i deras semifinal mot Chelsea i Champions League efter seger med 3–1. Den andra semifinalen mellan Manchester City och Lyon slutade 0–0.

|

De tyska Champions League-mästarna, med svenska landslagets kapten Nilla Fischer i mittlåset, från 2013 och 2014 har skaffat sig ett ypperligt läge för att ta sig till en ny Champions League-final efter seger med 3–1 borta mot Hedvig Lindahl och Magdalena Erikssons Chelsea.

Det var annars hemmalaget som inledde mest lovande. Redan efter tre minuter så satte Ji So-Yun 1–0 efter ett välplacerat skott.

Sedan tog det stopp för Chelseas del. Tidigare Rosengårdsspelaren Sara Björk Gunnarsdottir kvitterade med huvudet kvarten senare och tre minuter från pausvilan hade Wolfsburg satt sig i förarsätet efter ett självmål från Chelseas Millie Bright i samband med en frispark.

Lara Dickenmann stängde matchen i mitten av andra halvlek med ett konstmål som Lindahl inte kunde avvärja.

Mer kontroll

För på datumet exakt ett år sedan hade Manchester City stora problem att stoppa Lyons offensiv och föll med 1–3 i det första semifinalmötet i Champions League.

I år, i samma skede av turneringen och mot samma motstånd, hade brittiskorna, med svenska Julia Spetsmark på bänken, mer kontroll på läget.

Även om de regerande CL-mästarna från Frankrike hade ett visst övertag kunde City hålla dem stången under en mållös första halvlek.

Även den andra halvleken fick samma utfall trots en del målchanser.

Lyons segersvit bruten

Med 0–0, och inga insläppta bortamål, har därmed Manchester City ett klart godkänt utgångsläge inför returmötet i Frankrike nästa vecka, där man kan bli det första engelska lag att nå en Champions League-final sedan 2007. Lyon lämnade för första gången denna säsong en tävlingsmatch utan att ha vunnit.

City tog sig till sin andra raka semifinaldrabbning med Lyon efter att ha besegrat Linköping med totalt 7–3 över två kvartsfinalmöten.

Båda returmötena spelas nästa söndag. Finalen spelas i Kiev, Ukraina, den 24 maj.