Nilla Fischer (i mitten). Arkivbild.

Fischer i fokus när Wolfsburg föll

Först gjorde hon ett självmål. Sedan satte hon en boll i rätt mål. Nilla Fischers var i fokus när Wolfsburg åkte på säsongens första Bundesligaförlust i toppmötet med Bayern München, vars sista mål gjordes av Fridolina Rolfö.

|

Landslags- och Wolfsburgkaptenen hamnade under strålkastarna en bit in i andra halvlek i Bundesligas toppmöte.

Vid ställningen 2–0 till Bayern München i den 65:e minuten var Nilla Fischer sist på den boll som innebar 3–0 för hemmalaget.

Hon skulle dock själv bidra till att göra match av det hela igen bara några minuter senare.

I 71:a minuten träffade hon rätt på bollen med bakhuvudet och nickade dit en 1–3-reducering – som följdes av ännu en reducering signerad Ewa Pajor till 2–3.

Närmare än så kom dock aldrig Wolfsburg. På övertid var det svenskan i det andra laget, Fridolina Rolfö, som klev fram och kyligt punkterade matchen med sitt 4–2-mål.

Förlusten var Wolfsburgs första för säsongen, vilket innebär att de nu ligger på samma poäng som konkurrenten Bayern i toppen av ligan efter 14 spelade omgångar. Däremot får de behålla serieledningen trots förlusten – tack vare bättre målskillnad.

Nilla Fischer gör sin sista vår i Wolfsburg, då hon sedan tidigare är klar för en flytt hem till Linköping i sommar.