Framtidshopp. OS-ryttaren Frida Andersén red 5-årige Box Cayenne till en andraplats i Styringe stalls fälttävlan. Bilden är från terrängprovet på Lundåkrabanan.
Framtidshopp. OS-ryttaren Frida Andersén red 5-årige Box Cayenne till en andraplats i Styringe stalls fälttävlan. Bilden är från terrängprovet på Lundåkrabanan.

Finbesök på Styringe stalls fälttävlan

OS-ryttaren Frida Andersén gjorde ett sällsynt framträdande på hemmaplan när Ridklubben Styringe stall arrangerade fälttävlan med allt från elitryttare till ponnylöften på plats.

ANNONS
|

Frida Andersén låg tolva som bästa svensk inför den avgörande banhoppningen i OS i Rio de Janeiro i fjol, men tvingades stryka sig sedan hästen Herta drabbats av en benskada.

Nu har Herta fått gå vidare till avel och Andersén, 26, satsar långsiktigt mot nya mästerskap med yngre hästar. Harplingeryttaren satt upp på tre av dem i Styringe stalls tävling.

Bäst gick det ombord på Box Cayenne, som slutade tvåa i klassen Debutant 2011 efter 38,6 straffpoäng (74,25 procent) i dressyren, en felfri banhoppning och fyra straffpoäng i terrängprovet.

Frida Andersén blev dessutom femma på nytillskottet Ces't la Vie, som behöll sin dressyrpoäng 45,4 genom hela tävlingen, och 13:e på Kaszmir, som rasade i resultatlistan efter 29,6 straffpoäng (varav 9,6 tidsfel) i terrängen.

ANNONS

Klassen vanns av Hallands Equestrians Stina Åhsberg på Contez Humlan, som också behöll sin dressyrpoäng 37,9 under hela dagen.

Totalt gjordes 76 starter i tävlingen, fördelade på sju klasser. Dressyren och banhoppningen avgjordes på Styringe stalls anläggning utanför Holm medan terrängen reds på Lundåkrabanan vid Nyårsåsen.

– Det har gått bra och vädret var med oss även om det blåste riktigt ordentligt och vi har fått bra beröm. Vi är inte en så stor klubb utan det är väldigt få medlemmar, men det är många kära hjärtan som ställer upp ideellt, säger tävlingsledaren Anna-Carin Karlsson.

Många ryttare och hästar som deltog är fortfarande under utbildning. Det märktes på en del håll. Ett ekipage lyckades under HP-sportens besök med konststycket att snubbla över det låga staketet och ut ur dressyrbanan.

I Lätt klass 2010 var förre landslagsryttaren Johan Lundin, Sennan, placerad med tre unga hästar: tvåa med Guy, fyra med Nekita och femma med Gilbert O.A.

I ponnyklasserna blev det en andraplats för Skedala Ridklubbs Noel Palm på Ludolafs Banjor i P70–13. Styringe stalls Ebba Borgman var trea i samma klass på Cloneenagh Sammy medan Nicole Palm, Skedala, slutade trea i P80 14–20 på DJ San Diego.

ANNONS