Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170812-frivmfarah-512529_se.hp_1.jpg
Mo Farah.

Farah fick nöja sig med VM-silver

Allting var uppdukat för att Mo Farah skulle få det perfekta slutet och vinna ännu en dubbel på Londons Olympiastadion. Muktar Edris brydde sig inte om det.

När farten till slut drogs upp i VM-finalen på 5 000 meter var etiopiern starkast. Den brittiska hemmapubliken gjorde allt för att bära fram Farah på upploppet, men inte ens det räckte. Mo Farah sprang i mål 43 hundradelar bakom Edris, som vann på 13.32,79.

- Jag trodde att det skulle vara möjligt, men benen orkade inte. Jag blev instängd tidigt – det brukar inte hända – men det hände och jag kunde inte komma ut, säger silvermedaljören Farah.

- Den bästa mannen för dagen vann. Jag gav allt, men hade inte mer att ge på slutet.

34-årige Mo Farah lämnar nu löparbanorna för att satsa på maraton. Han gör det med en minst sagt imponerande meritlista, där det första VM-guldet noterades på 5 000 meter i Daegu 2011. Därefter har Farah vunnit fyra raka dubblar i VM och OS, men i avskedet fick han alltså nöja sig med guldet på 10 000 meter.

- Det har varit fantastiskt. Det har varit en lång resa och den har varit otrolig. Det sjunker inte riktigt in förrän du tävlar här och korsar mållinjen – jag hade några minuter för mig själv – att det här var allt.

MEST LÄST