Real Madrid fick målfira i München.
Real Madrid fick målfira i München.

Fördel Real Madrid efter seger i München

Real Madrid har vunnit Champions League två år i rad. Efter 2–1 borta mot Bayern München är "Los Blancos" nära ännu en final.

ANNONS
|

Tolvfaldiga mästarklubben Real Madrid har dominerat den europeiska fotbollsscenen de senaste åren och vunnit Champions League 2014, 2016 och 2017.

Nu har det spanska huvudstadslaget skaffat sig ett ypperligt läge att även nå årets Champions League-final, som spelas i Kiev den 26 maj.

Ändå började inte semifinalbesöket i München särskilt lyckosamt för Real.

Skador i Bayern

Hemmalaget tvingades visserligen till två tunga byten redan i första halvlek när både Arjen Robben och Jerome Boateng utgick skadade. Men däremellan hann Bayern i 28:e minuten också göra första målet i gigantmötet på Allianz Arena.

ANNONS

I en omställning hamnade bollen ute hos högerbacken Joshua Kimmich. Realmålvakten Keylor Navas förväntade sig ett inlägg och tog ett steg inåt, men överrumplades när Kimmich i stället prickade in 1–0 vid första stolpen.

När Real replikerade strax före pausvilan var det en ytterback som hittade rätt igen. Marcelo klippte till med vänstern på halvvolley och satte kvitteringsbollen lågt intill stolpen.

Tolv minuter in i andra halvlek gick Real Madrids utgångsläge från bra till lysande, tack vare en blixtrande kontring signerad Marco Asensio och Lucas Vázquez. Bayern tappade bollen i fel läge och den spanska duon sågade sig igenom försvaret innan Asensio kallt placerade in 2–1 bakom Sven Ulreich.

Revansch för Navas

Bayern hade det mesta av bollinnehavet och chanserna. Men Keylor Navas revanscherade sig med besked efter missen vid målet och gjorde det mesta rätt när Bayern München var på jakt efter en kvittering. Eller så brände Bayern lägena på egen hand, som när anfallsstjärnan Robert Lewandowski sköt utanför i slutminuterna.

- Det är mer än möjligt att Bayern kan vinna på Bernabéu, men vi är väldigt glada över att ha vunnit med 2–1 i München, säger Zinedine Zidane till uefa.com.

ANNONS

Real vann med samma siffror när lagen möttes i kvartsfinal i fjol, men då lyckades Bayern ändå ta returen till förlängning.

- Resultatet i kväll kunde ha varit helt annorlunda. Men vi såg förra året vad som är möjligt i Madrid, säger Bayerns lagkapten Thomas Müller.

Returen på Santiago Bernabéu spelas på tisdag. Kvällen därpå ska Roma försöka hämta upp ett 2–5-underläge mot Liverpool i den andra semifinalreturen på Olympiastadion i Rom.

TT

ANNONS