Kvalen och seriesystemen i svensk herrishockey kan komma att göras om. Arkivbild.
Kvalen och seriesystemen i svensk herrishockey kan komma att göras om. Arkivbild.

Förbundet öppnar för kvaländringar

Seriesystemen och kvalen till SHL, allsvenskan och hockeyettan kan komma att göras om. I ett pressmeddelande berättar Svenska ishockeyförbundet att en utredning för att utveckla sporten inletts.

ANNONS
|

Ola Lundberg, som bland annat sitter i Riksidrottsförbundets styrelse, är mannen som har fått i uppdrag att utreda hur seriesystem och kval kan förändras för att stärka utvecklingen av svensk herrishockey.

"Att få chansen att lyfta på stenarna i svensk elitishockey och presentera idéer om hur den kan bli ännu bättre genom en spännande, engagerande och kommersiellt stark tävlingsstruktur blir en utmaning", säger Lundberg i pressmeddelandet.

Skillnaderna – framför allt de ekonomiska – mellan serierna är stora, och diskussioner om hur gapen kan minskas har pågått under lång tid.

ANNONS

"Att vi som förbund med full uppbackning från våra ligor SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan – gemensamt lägger fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för vår elitishockey på både förenings- och landslagsnivå är avgörande för att stärka svensk ishockey även framöver", säger ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

TT

ANNONS