Stor tävling. Halmstadbon Julia Engström får i augusti vara med och spela Junior Solheim Cup i USA. 
Stor tävling. Halmstadbon Julia Engström får i augusti vara med och spela Junior Solheim Cup i USA. 

Engström uttagen till lilla Solheim Cup

Julia Engström blev under tisdagen uttagen till Junior Solheim Cup på West Des Moines i Iowa, USA. Hon är rankad sjua i Europa och var en av sex att få ett wildcard till Europas lag, som ställs mot USA i matchspel i tävlingen.

ANNONS
|

– Det är kul. Jag hoppades på det, även om jag inte var direktkvalificerad via rankingen. Jag fick samtidigt lite hintar om att jag skulle bli uttagen, men inget var såklart säkert, säger 15-åringen.

Ringenäs-talangen hann knappt smälta helgens guld i lag-EM i Helsingfors innan hon under tisdagenblev uttagen till nästa stora turnering - Junior Solheim Cup 15-16 augusti - som fungerar på samma vis som den stora turneringen, men nu med tjejer mellan tolv och arton år som möter USA i en match vartannat år.

Engström är en av totalt sex svenskar, som är uttagna i tolvmannatruppen och får uppleva känslan av matchspel i Solheim Cup.

ANNONS

– Jag tycker att det ska bli roligt att spela i USA. Det är lite speciellt med annat gräs och sådär. Det är även kul att vi är hela sex svenska tjejer av totalt tolv i laget, säger Engström.

Det blir däremot långt ifrån en lätt match för Engström och hennes lagkamrater. USA har fyra raka segrar och sex av åtta totalt i turneringen, som drog igång 2002.

– Jag tror verkligen att vi har bra chans. Vi har ett bra europeiskt lag. De som publicerade laget sa att det här är ett av de starkaste europeiska lagen som vi någonsin haft, så det kan nog bli bra.

Men först blir det i veckan spel med Ringenäs i lag-SM i Barsebäck. Engström kliver i dag in i turneringen, där även Halmstad GK finns med. Och självklart går laget för ett nytt SM-guld.

– Vi kom tvåa i fjol, så vi är revanschsugna och vill vinna.

ANNONS