EM-guld. Ringenäs-golfaren Julia Engström och hennes landslagskamrater tog i helgen EM-guld i Finland. 
EM-guld. Ringenäs-golfaren Julia Engström och hennes landslagskamrater tog i helgen EM-guld i Finland. 

Engström tog första EM-guldet

Ringenäs-talangen Julia Engström spelade i helgen, ihop med flicklandslaget, hem sitt första EM-guld. De gick obesegrade genom hela turneringen och vann överlägset i finalen mot Italien med 5,5–1,5.

ANNONS
|

– Det är jättekul. Det är först nu man börjar smälta det lite, säger Julia Engström efter att hon under söndagen kom hem till Halmstad igen.

Engström fick inledningsvis följa svenska lagkamraterna Linn Grants och Amanda Linners framfart på St. Laurence-banan i Helsingfors. De vann den inledande foursome-matchen mot Caterina Don och Alessandra Fanali med 8&6. Det var ingen tillfällighet - i stället en vägvisning om var matchen barkade åt.

Maja Stark och Frida Kinhult vann därefter den andra foursome-matchen med 3&2 innan Beatrice Wallin och Julia Engström beträdde banan för matchspel mot varsin italienska.

– Det var skönt att vi tog ledningen direkt. Vi visste att Italien har riktiga vinnarskallar och att de vände ett 2-0-underläge till vinst mot England, så det var ändå inte helt säkert med den ledningen inför singelspelet, säger Engström.

ANNONS

Men svenskorna gjorde inte bort sig i singelspelet. Engström och Wallin hann inte ens spela klart sina matcher förrän Kinhult och Grant var klara med två raka vinster till svenskt EM-guld.

– Det var extra kul att vinna eftersom att vi är ett så pass tajt gäng. Jag spelade också väldigt bra. Jag började med att missa två korta puttar, där ett slag var väldigt nära flaggan. Jag försökte dock bara spela mitt eget spel och höjde mig efterhand, säger Engström.

Halmstad GK:s Marcus Svensson och herrlandslaget nådde inte hela vägen fram till ytterligare ett EM-guld i Österrike. De förlorade i semifinalen mot Spanien med 4-3 och föll i bronsmatchen mot Italien med samma siffror.

– Det var tråkigt att inte få med sig något hem, när vi var så nära i båda matcherna. Det kändes dessutom som att vi hade finalplatsen säkrad efter foursome-spelet i semifinalen, säger han.

Svensson spelade ingen foursome-match, men föll däremot i matchspelet mot Stefano Mazzoli med 2&1 i finalen.

ANNONS