Skippern Niklas Edin i aktion när det svenska herrlaget i curling tränar inför OS-turneringen.
Skippern Niklas Edin i aktion när det svenska herrlaget i curling tränar inför OS-turneringen.

Edins guldtips: Kanada eller Sverige

Kanada eller Sverige. Det är Niklas Edins guldtips i OS-curlingen.

ANNONS
|

Lag Niklas Edin kliver in i OS-turneringen med en bra känsla. Om allt går enligt plan kommer Sverige vara ett av lagen som spelar final i Gangneung curlingcenter den 24 februari.

Förmodligen blir det en duell mot Kanada, i alla fall om Edin själv tittar i spåkulan.

"Kanada småfavoriter"

- Det är väl vi eller Kanada som är huvudfavoriter. Kollar man på en bettingsajt så skulle jag nog tro att Kanada är småfavoriter över oss, mycket på grund av deras rutin och att de har varit i världstoppen längre än vad vi har varit som ett helt lag, säger han.

ANNONS

- De bildade sitt lag efter förra OS, så de har fyra år tillsammans. Tre av oss har spelat ihop i fyra år men vi har en ny kille som bara är inne på andra året. Kanada står nog som svaga favoriter.

Enligt 32-åringen kommer erfarenheten ha stor inverkan på hur OS-turneringen slutar, men allra mest handlar vinterspelen i Sydkorea om lagens mentala styrka.

- Just när man går in i en sådan här stor turnering skulle jag säga att det nästan helt och hållet handlar om det mentala spelet. Det fysiska, det tekniska kan vi nu. Det vi inte kan nu kan vi inte ändra på ändå.

- Kan vi mentalt hitta lugnet, tryggheten på banan och hålla humör, fokus och kommunikation uppe, då tror jag att det blir en riktigt bra turnering för oss.

ANNONS

Inleder mot Danmark

Lag Edin – precis som lag Anna Hasselborg – inleder OS mot Danmark.

- Det är ett lag som kan slå topplagen men de är inte så jämna. Vi har väl den tendensen också, även om det är på en betydligt högre nivå än vad de har. Vi spelar ofta inte superbra i öppningsmatcher, vi behöver lite tid för att jobba oss in i turneringen och hitta vårt spel. Men det gäller att vi verkligen kommer in turneringen och gör en bra start.

Gangneung, TT:s utsände

Fakta: Sveriges gruppspelsmatcher

Danmark och Sydkorea på onsdagen.

USA och Storbritannien på fredag.

Kanada på lördag.

Japan på söndag.

Schweiz på måndag.

Italien den 20 februari.

Norge den 21 februari.

ANNONS