Norrköping Dolphins Joakim Kjellbom är avstängd under utredning sedan Köping anmält centern för händelser som ägde rum i en match den 27 december. Arkivbild.
Norrköping Dolphins Joakim Kjellbom är avstängd under utredning sedan Köping anmält centern för händelser som ägde rum i en match den 27 december. Arkivbild.

Dolphins vann stort utan Kjellbom

Norrköping Dolphins krossade Södertälje Kings med 92–64 i basketligans toppmöte – trots Joakim Kjellboms oväntade avstängning. Men segern var dyrköpt. Jonathan Dubas haltade av med en misstänkt vadskada.

ANNONS
|

Södertälje kom som serieledare, Norrköping till uppkast utan veteranen och nyckelspelaren Joakim Kjellbom. En redan svår uppgift såg plötsligt ännu knepigare ut. Och vad händer? Hemmalaget från Östergötland gjorde 53–21 under de första 20 effektiva minuterna.

Dubas skada och två osportliga fouls på Shakir Smith decimerade ytterligare Dolphins efter pausen – men Södertälje lyckades marginellt putsa siffrorna.

De två poängen kostade dock Dolphins, där skadorna kommer slag i slag. För Tim Schüberg kan säsongen var över efter den fotfraktur han drabbades av mot Borås i förra veckan och hur illa det är med Dubas återstår att se.

ANNONS

Samtidigt riskerar Kjellbom en längre avstängning. Under måndagen kom beskedet av förbundet att veteranen inte fick klä om till matchen mot Södertälje.

Något som upprörde klubben.

- Det kom som en chock för "Jocke" och oss, säger coachen Adnan Chuk till Norrköpings Tidningar.

Sedan seriekollegan Köping lämnat in en anmälan har förbundet tillsatt en utredning. I matchen mot Köping den 27 december förra året knuffade Kjellbom två motståndare i bröstet efter avblåsning. Kjellbom fick två osportsliga foul och matchen var över för hans del.

25 dagar senare lämnade Köping in en anmälan.

- Enligt RF:s bestämmelser, paragraf tio i kapitel 14, så har man två månader på sig att komma in med en anmälan. Disciplinnämnden har följt RF:s riktlinjer. Det är inte förbundet som har bestämt något, det är disciplinnämnden, säger Leydy Gogolin på basketförbudet till Norrköpings Tidningar.

ANNONS

Södertälje är kvar i topp, två poäng före Dolphins som dessutom har en match mer spelad.

TT

ANNONS