Novak Djokovic, Serbien, spelar semifinal i US Open
Novak Djokovic, Serbien, spelar semifinal i US Open

Djokovic mot Nishikori i US Open-semi

Tvåfaldiga US Openmästaren Novak Djokovic är på väg mot en ny triumf i New York. Den serbiske tennisstjärnan besegrade John Millman i tre raka set med 6–3, 6–4, 6–4 och är klar för semifinal mot Kei Nishikori.

ANNONS
|

John Millman överraskade de flesta när han slog ut Roger Federer och fick ställas mot Djokovic i kvartsfinalen. Under en nästan tre timmar lång uppgörelse på Arthur Ashe Stadium i hettan, pressades Djokovic av den 55-rankade australiern.

- Du överlever på banan för att sedan komma ut med segern, säger Djokovic.

29-årige Millman gav allt men lyckades inte skrälla till sig en ny seger.

ANNONS

- Jag gjorde ett försök. Jag gav definitivt allt jag hade där ute i dag men det gick inte hela vägen. Novak är en mästare. Han har spelat många grand slam-turneringar och vet hur man vinner dem, säger Millman.

Djokovic tog tidigare i år sin fjärde Wimbledon-titel efter att ha varit utan grand slam-vinst på två år. Han möter japanen Kei Nishikori i semin, efter att den senare vunnit över Marin Cilic, Kroatien, med 2–6, 6–4, 7–6 (7–5), 4–6, 6–4. Nishikori och Cilic möttes i US Openfinalen 2014 men då var det Cilic som vann.

Nishikori, som missade förra årets US Open på grund av en skada, och landsmaninnan Naomi Osaka är båda i semifinal. Det är första gången som Japan har spelare bland de fyra sista både på dam- och herrsidan i samma grand slam-turnering.

Nishikori vann 2014 över Djokovic just i semin, men han har inte tagit sig så här långt i turneringen sedan dess.

TT-AFP

ANNONS