Division fem-laget skakade Arsenal

När lilla Sutton United tog emot stjärnspäckade Arsenal trodde nog många på en rejäl utskåpning. Men division fem-laget bjöd på bra motstånd – och skakade faktiskt Premier League-laget ordentligt.

|

Det var starka kontraster på Gander Green Lane Ground i södra London på måndagskvällen. Hemmalaget Sutton United, till vardags i den engelska femtedivisionen, tog emot stjärnspäckade Arsenal. Det var åttondelsfinal i FA-cupen, och många hade nog förväntat sig en riktig utklassning.

Men det började trögt för Arsene Wengers mannar. Sutton, ivrigt påhejade av en entusiastisk hemmapublik, stod emot Premier League-lagets press ända till den 25:e matchminuten då Lucas Perez kunde se till att Arsenal gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning.

Det dröjde sedan 10 minuter in i andra halvlek innan Theo Walcott utökade Arsenals ledning, men i den 67:e matchminuten skakades superstjärnorna. Hemmalagets Roarie Deacon testade då ett skott utifrån - som träffade ribban. Suttonfansen blev så upprymda att de firade med pyroteknik.

Matchen slutade 2-0till Arsenal som i nästa omgång får möta Lincoln City – även de i femtedivisionen till vardags.