Rasmus Dahlin. Arkivbild.
Rasmus Dahlin. Arkivbild.

Dahlin: Drömt om sedan jag föddes

Buffalo Sabres spelar säsongens första match natten till fredag. Det blir Rasmus Dahlins debut i NHL.

ANNONS
|

På torsdag klockan 19.00 lokal tid släpps pucken i Buffalo Sabres säsongspremiär i NHL. Om allt går som planerat är Rasmus Dahlin i andra backparet med Jake McCabe och kommer att gå in på isen efter ungefär en minut.

- Nervositeten har inte kommit än. Men den kommer nog, säger han.

Familjen på plats

Hela familjen kommer att vara på plats i Keybank Center. Hans mamma har varit i Buffalo sedan flytten från Sverige, men övriga i familjen flyger in till premiären.

ANNONS

- Det är skönt att ha dem här vid ett så stort ögonblick.

Dahlin har använt försäsongen för att hitta sin plats i laget. Via läger och matcher har han lärt känna sina medspelare och börjat arbetet att också lära sig motståndarna.

- Jag har lärt mig väldigt mycket under den här tiden. Och nu börjar det på riktigt. Det kan inte kännas bättre, säger han.

Tränaren Phil Housley, själv tidigare back i Buffalo, är lyrisk över den svenske backen. Och inför debuten har han klara direktiv.

- Spela enkelt. Låt talangen och instinkten ta över. Det viktigaste är att kontrollera känslorna. Nu är det allvar, det blir ett annat tempo. Det gäller att klara av de första två, tre bytena, sen kommer han att anpassa sig till spelet.

ANNONS

Känner ingen stor press

Och Dahlin känner inte att han måste prestera redan från start.

- Jag har precis kommit in i ligan, så det kommer att ta ett tag att bli helt bekväm med spelet. Jag känner inte att jag har stor press på mig vare sig från mig själv eller laget.

TT: Men om målet var att spela i NHL. Nu när du kommit ditt vad är nästa mål?

- Att vinna Stanley Cup-bucklan så klart. Vi börjar på botten och det kan bara gå åt ett håll. Det hade varit en dröm om det kunde ske, säger Rasmus Dahlin.

Buffalo, TT:s utsände

ANNONS