Chelsea Kepa Arrizabalaga kunde inte stoppa Daniel Sturridge fullträff, som betydde 1–1 i toppmötet mellan Chelsea och Liverpool.

City ny serieledare – Uniteds kris fortsätter

Ett drömmål från Daniel Sturridge räddade dagen för Liverpool i toppmötet med Chelsea. Men det räckte inte för att behålla serieledningen. Manchester City toppar nu Premier League-tabellen, medan krisen hos lokalrivalen United blir allt djupare efter ännu en förlust.

|

Toppmatchen mellan Chelsea och Liverpool höll mycket hög klass. Och det var hemmalaget som, genom ett mål av Eden Hazard i den 25:e minuten, gick mot segern.

Men Liverpool, som hade tagit sex raka segrar fram till matchen på Stamford Bridge, lyckades sno åt sig en poäng. Liverpool skapade många vassa chanser matchen igenom, men det var först när poängen såg ut att vara förlorad som 1–1-målet kom.

Otagbart kvitteringsmål

Inhopparen Daniel Sturridge fick bollen en bit utanför Chelseas straffområde. Ett oväntat skott med vänster insida överraskade alla, och bollen skruvade sig in i det högra krysset, otagbart för Chelseamålvakten Kepa Arrizabalaga.

- Vi skapade många chanser i första halvlek men hade otur som inte fick in bollen. Men vi fick till ett fint mål till slut. Grabbarna kämpade stenhårt hela matchen. Det här är en lagsport och jag försöker bara göra mitt bästa så fort jag får chansen, säger Daniel Sturridge i Viasats sändning.

Det oavgjorda resultatet var dock tillräckligt för att Manchester City skulle kunna ta över förstaplatsen i tabellen. City slog som väntat Brighton hemma med 2–0 efter mål av Raheem Sterling och Sergio Aguero.

Sämre går det för Citys lokalrival. Spekulationerna kring hur det står still med Manchester United lär fortsätta att växa i styrka efter lördagens 1–3-förlust borta mot West Ham, som hittills befunnit sig kring nedflyttningsstrecket i Premier League-fotbollen.

Självmål av Lindelöf

Endast tio poäng på sju matcher innebär klubbens sämsta ligastart på 29 år.

Victor Nilsson Lindelöf var en av spelarna som hade en tung dag på jobbet och svensken blev utbytt efter 57 minuter sedan han bland annat gjort självmål. Landslagsbacken träffades av Andrej Jarmolenkos skott och styrde in bollen till 2–0 för hemmalaget.

- Vi visar varken tillräckligt mycket aggressivitet eller intensitet för att stoppa det skottet, säger José Mourinho till AFP om självmålet.

Förlusten kommer bara dagar efter att Manchester United i tisdags blev utslaget ur ligacupen mot Championship-laget Derby och följer även efter uppmärksammade medieuppgifter om ett internt bråk mellan managern José Mourinho och stjärnspelaren Paul Pogba.

- Efter tisdagens resultat hade det här laget behövt positiva saker, positiva känslor. Och att börja förlora redan efter fem minuter är inte den positiva starten, säger Mourinho om West Hams ledningsmål i femte minuten.

Lagen som jagar närmast bakom topptrion Manchester City, Liverpool och Chelsea vann också. Arsenal slog Watford hemma med 2–0, bland annat efter ett mål av Mesut Özil, medan Tottenham slog Huddersfield på bortaplan med samma siffror. Harry Kane gjorde båda målen för Tottenham.