Brynäs Jesper Boqvist gjorde matchens första mål. Arkivbild.

Brynäs tillbaka på vinnarspåret

|

Brynäs har haft en skakig inledning på säsongen med svaga resultat. Något som resulterade i att Stefan Bengtzén fick lämna sin post som sportchef i fredags. Men i hemmamatchen mot Skellefteå lossnade det för hemmalaget.

Efter en mållös förstaperiod satte Jesper Boqvist matchens första mål i powerplay halvvägs in i mittperioden, och några minuter senare gjorde Emil Forslund sitt första mål för Brynäs när han gjorde 2–0.

Tomi Karhunen var länge omutlig i Brynäsmålet. Men med två minuter kvar av matchen satte Joakim Lindström en reduceringspuck för Skellefteå som fick vittring. Men i stället för en kvittering gjorde Robert Kousal 3–1 till Brynäs i tom kasse.

- Det här var välbehövligt och sättet vi utför matchen på är riktigt bra, säger Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist till C More.