Luleås Petter Emanuelsson, höger, efter 5–2-målet i bortamötet med Mora i SHL.
Luleås Petter Emanuelsson, höger, efter 5–2-målet i bortamötet med Mora i SHL.

Bröderna Emanuelsson firar utan hockeyprat

Bröderna Petter och Einar Emanuelsson bjöd på rejäla nyårssmällare i 7–4-segern över Mora. Luleå är åter ett vinnande SHL-lag efter tre raka förluster.

ANNONS
|

I sista perioden avgjordes matchen när Einar Emanuelsson gjorde två mål och en assist och Petter Emanuelsson svarade upp med ett mål. Nu ska de fira nyår tillsammans – utan hockeyprat.

- Det är kul för brorsan. Han har jobbat hårt och skapat mycket tidigare i år, men inte fått någon utdelning. Skönt att det lossnade för honom, säger Petter Emanuelsson.

ANNONS

Lillebrodern Einar Emanuelsson svarar med ett leende:

- Nu hade jag studsarna med mig och lite flyt. Det blev en självgående kick och allt gick lättare.

Bröderna Emanuelsson, 27 och 21 år gamla, är ett exempel på många duktiga hockeybröder i Sverige. De är två högerfattade forwards och spelar därför i varsin kedja i Luleå.

- Det är bra att ha brorsan i slaget. Han är ju sex år äldre och man kan fråga honom om tips, säger Einar Emanuelsson.

- Ja, han ser kanske upp till mig och vi försöker puscha varandra. Men det gäller väl alla i laget, svarar Petter Emanuelsson.

Segerorganisatörer

Matchen mot Mora kommer de att minnas länge. Båda var segerorganisatörer när Luleå tog tre mycket viktiga poäng efter tre raka förluster.

ANNONS

Petter Emanuelsson var mannen bakom Luleås 1–0. Han utnyttjade ett backslarv i Mora, höll i pucken och slog sedan en perfekt passning till Robin Kovacs, som gjorde mål.

- Det var en bra passning från mig och ett bra mål av Robin Kovacs, säger Petter Emanuelsson.

Trots spelmässigt övertag var det tack vare tre bjudningar av ett slarvigt Mora som gjorde att Luleå ledde matchen med 3–2 i andra pausvilan. Matchen stod och vägde när bröderna startade sin show i slutronden.

När klockan visade 3.37 hade de gjort varsina mål och inom 62 sekunder och Luleå gått från 3–2 till 5–2.

Mora reducerade till 5–3 och hemmahoppet väcktes. Då smällde Einar Emanuelsson in 6­–3.

- Det var viktigt att vi fick det målet så att inte Mora skulle få extra självförtroende, säger Einar Emanuelsson, som sedan passade till Niklas Olaussons 7–­4-mål. Hans andra mål denna kväll.

ANNONS

Inget hockeyprat

Efter matchen log bröderna Emanuelsson i kapp och nu ska de fyra nyår tillsammans.

- Då kommer vi inte att prata hockey. Alla måste koppla av jobbet när det är fest, därför försöker vi inte prata hockey när vi firar jul och nyår, säger Petter Emanuelsson, som också var märkbart lättad över att ha sitt lag på vinnarspåret igen:

- Vi har gjort mycket bra den här säsongen, innan svackan. Nu har vi kommit tillbaka.

Einar Emanuelsson fortsätter:

- Vi har haft många sjuka och nu känns det bra att vi kunde vinna. Det finns mycket positivt att ta med oss. Samtidigt måste vi komma ihåg att vi släppte in fyra mål och det är inte varje gång vi kan göra sju.

ANNONS

Mora kom till den här matchen med fyra raka hemmasegrar i ryggen. Men ska dalalaget fortsätta vara starkt hemma och ha en chans att slippa kvala får laget inte slarva som nu. Det med tanke på lagets dåliga statistik på bortaplan.

TT

ANNONS