Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Osäker. HBTK:s Elias Ranefur kanske inte kommer till spel mot Eslöv på grund av en axelskada.

”Tickan” hoppas på skräll mot favoriten

På tisdagskvällen drar Pingisligan i gång igen efter juluppehållet. För Halmstad BTK blir vårpremiären en riktig utmaning, när man tar emot serieledande Eslöv.

Och HBTK har inte fått en optimal uppladdning inför mötet.

– Det har varit lite sjukdom och småskador på en del spelare under uppehållet, vilket har gjort att förberedelserna inte varit de allra bästa. Men det är sådant som hör till idrotten, säger HBTK:s tränare Ulf "Tickan" Carlsson.

Är det några som inte kommer kunna spela i kväll?

– Elias (Ranefur) har lite problem med en axel, så det är fortfarande ett frågetecken kring honom. Sedan har ju Fabian (Åkerström) problem med ett knä sedan en längre tid tillbaka, och han är inte 100 procent. Men han kanske kan spela någon match ändå.

HBTK visade fin form innan uppehållet, och har två segrar och en oavgjord på de tre senaste. I den sista seriematchen innan jul slog också HTBK topplaget Warta med 4–1.

Men nu väntar alltså ännu svårare motstånd, när man möter förra årets mästare Eslöv, hemma i Halmstad Arena.

– Det blir en stentuff match, de är ju topplag och stora favoriter. Vi slår ju lite i underläge, men att ta en poäng eller till och med vinna är inget som är omöjligt. Vi kommer att gå för det.

Hur betydelsefull kan en seger här vara för resten av våren?

– Om vi tar poäng mot Eslöv, som varit det starkaste laget den här säsongen, skulle det ju göra att självförtroendet ökar rejält. Samtidigt ska vi inte gräva ner oss om vi inte klarar det, för det är många som går på pumpen mot dem.

– Men vi ska göra en kanonmatch, och förhoppningsvis kan vi få med oss något positivt, avslutar Carlsson.