Tung förlust. Harald Andersson var på väg att fixa en poäng åt Halmstad BTK men föll på eget grepp mot Wartas Wang-Wei Peng.
Tung förlust. Harald Andersson var på väg att fixa en poäng åt Halmstad BTK men föll på eget grepp mot Wartas Wang-Wei Peng.

Stukat Halmstad BTK gav vika mot Warta

Trots tuffa förutsättningar höll Halmstad BTK på att fixa en poäng borta mot Warta. Men Harald Andersson, som trots sviter av magsjuka vann sin första match, lyckades inte knyta ihop säcken på slutet.

ANNONS
|

Pingisligan

BTK Warta-Halmstad BTK 4-2

– Det var lite synd, det kändes som 3–3 låg nära till hands med 1–0 och 7–3 till Harald i sista. 2–0 där så hade han nog stängt matchen. Det var bra läge men det var stolpe ut i stället, konstaterar tränare Ulf ”Tickan” Carlsson moloket.

HBTK, som spelade 3–3 i premiären hemma mot Söderhamn, kom stukat till Göteborg.

Reserven tillika OS-spelaren Kanak Jha (hemma i USA för träff med presidenten Barack Obama) var inte med alls och Fabian Åkerström, som lider av hopparknä, testades sent men fick sitta med som reserv.

Dessutom har lagets etta Harald Andersson legat magsjuk i veckan och nyförvärvet Elias Ranefur har precis kommit tillbaka efter en fotskada.

ANNONS

Förutsättningarna var med andra ord allt annat än optimala.

– Det har varit lite tuffa förutsättningar och det är alltid jobbigt när man inte kan förbereda sig på bästa sätt men jag tycker ändå vi gör det bra och är med länge, säger Tickan.

Som fick se Harald Andersson köra över duktige Hampus Söderlund med 3–0 (11–9, 11–4, 11–3) i sin första match och samtidigt hade Elias Ranefur, som gjorde sin debut för HBTK, 2–1 och matchboll (10–9) mot Damien Eloi. Men Wartaspelaren vände både setet och matchen.

Ranefur hade sedan inte en suck mot Hampus Söderlund, 0–3, och det såg inte heller Anders Eriksson ut att ha mot Wartas nye taiwanes Wang-Wei Peng. Men efter 0–2 hittade Eriksson plötsligt ny kraft och tog tre raka. Kvitterat, 2–2.

Mot Eloi fick Eriksson dock ge vika efter tre gånger 11–7.

Hoppet om en poäng stod nu till Harald Andersson. Som gick fram till 1–0 och 7–3 mot Peng.

– Fram till dess har jag full koll. Sen får han åtta poäng till utan att behöva göra någonting.

Spelarna följdes sedan åt i set tre och fyra men taiwanesen vann båda med 11–9.

Men Andersson vill inte skylla på magsjukan.

– Jag mådde inte dåligt på något sätt även om jag inte var så snabb som jag brukar. Men det ska inte behöva bli förlust ändå. Det är mer att jag som missar än att han vinner bollarna. Det kändes som att det var upp till mig så därför var det extra tungt att förlora, avslutar ”Harre”.

ANNONS

HBTK-spelarna har nu en vecka på sig att kurera sig. På torsdag väntar Kävlinge.

ANNONS