Lämnade återbud. Halmstad BTK:s Elias Ranefur har skadat handen och kunde inte spela när JEM inleddes i Sotji.
Lämnade återbud. Halmstad BTK:s Elias Ranefur har skadat handen och kunde inte spela när JEM inleddes i Sotji.

Ranefur skadad – missar EM

Det blev en trist dag för Halmstadspelarna i Europa. Både Kristian Karlsson och Mattias Karlsson försvann ur Top 16 i Antibes och Elias Ranefur tvingas avstå JEM i Sotji på grund av en handskada.

ANNONS
|

– Jag ramlade omkull på en träning hemma i arenahallen innan avresan till Ryssland och slog handen i golvet, säger Elias.

20-åringen, som hade stora förhoppningar att gå långt både i singel och dubbel, åkte ändå till Sotji i hopp om att kunna spela, men har fått lämna återbud. Högerhanden är fortfarande svullen och Ranefur kan inte hålla ordentligt i racketen.

På fredag spelar Halmstad BTK kvartsfinalretur i ETTU-cupen mot Angers i Frankrike. Det är dock i skrivande stund tveksamt om Ranefur, som gjort strålande resultat i Europaspelet, hinner bli återställd.

– Jag ska undersöka handen när jag kommer hem på måndag, men jag vet inte hur det blir. Det finns en liten risk att jag missar kvartsfinalen.

ANNONS

Kristian Karlsson kom till franska rivieran med målsättningen att förbättra fjärdeplatsen i Top 16 från Porto i fjol.

Det gick – inte alls! Efter två raka förluster mot Alexander Shibaev, Ryssland, och Marcos Freitas, Portugal hjälpte det inte att tyskproffset slog kroaten Andrej Gacina i den avslutande singeln. Karlsson blev jumbo i gruppen.

– Det var i alla fall kul att Kristian fick avsluta med att vinna, men han hade för långa svackor i de andra matcherna och det blev kostsamt, suckar Ulf ”Tickan” Carlsson, svensk förbundskapten.

Än sämre var det för Mattias Karlsson som förlorade alla sina matcher. I den första hade han 9–9 i skiljeset mot tysken Timo Boll.

– Mattias spelade till sig ett bra forehandsläge, men fick inte med sig poängen. Det hade varit en jäkla god skalp att ta, tycker ”Tickan”.

Därefter fick Mattias problem med armen och kunde inte göra sig själv rättvisa i matcherna mot greken Gionis Panagiotis (0–3) och österrikaren Stefan Fegerl (2–3).

– Mattias var egentligen inte spelduglig i de två avslutande singlarna och fick ingen fair chans.

ANNONS

Även Tilda Johansson hade en tung dag i JEM i Ryssland. Halmstadtjejen förlorade samtliga tre singelmatcher i grupp D och är utslagen.

ANNONS