<strong>På gång.</strong> Elias Ranefur överraskar i Bulgaria Open och ställs nu mot världsfyran Dimitrij Ovtcharov.
På gång. Elias Ranefur överraskar i Bulgaria Open och ställs nu mot världsfyran Dimitrij Ovtcharov.

Ranefur överraskar i Bulgaria Open

Halmstad BTK:s frantidsman har lyckats bäst av svenskarna och är klar för åttondelsfinal i singel.

ANNONS
|

Där väntar världsfyran Dimitrij Ovtcharov som är förstaseedad i turneringen.

– Elias har gjort det väldigt bra och tagit flera skalper på vägen, berömmer svenske förbundskaptenen Ulf ”Tickan” Carlsson.

Ranefur vann sin kvalgrupp tidigare i veckan efter att bland annat ha eliminerat svårspelade indiern Sanil Shetty . Därefter slog han japanen Haruki Miyamoto i knock-out-kvalet och avancerade som ende svensk vidare till huvudturneringen.

I första omgången ställdes han mot Quentin Robinot, men den franska landslagsspelaren tvingades kasta in handduken på grund av skada efter första set som Ranefur vann med 11–6.

ANNONS

– Han var tydligen skadad redan innan matchen började och kunde inte använda sin forehand. Det hade varit bättre om Robinot lämnat återbud, men många gånger vågar inte spelarna göra det för rädslan att tappa rankingpoäng, säger Carlsson.

Elias kommer att få det betydligt jobbigare i sin åttondelsfinal på fredagen då han möter Ovtcharov.

Tysken avancerade nyligen ett pinnhål på världsrankingen och är ny världsfyra bakom kinesiska topptrion Ma Long, Fan Zhedong och Xu Xin.

– Ovtcharov är förstaseedad så det är bara att gasa för Elias. Jag såg att ”Dima” var illa ute i sin första match, men vände och vann. Jag tycker att han ofta är väldigt orolig och stressad i de första matcherna i en turnering – det kan vara bra för Elias som har allt att vinna.

Ranefur har svarat för starka insatser internationellt i år. Han vann några viktiga matcher för HBTK i Europacupen i vintras och fortsätter nu att prestera på hög nivå.

– Han har ett spelsätt som är annorlunda och har några riktigt bra vapen. Det han behöver göra är att förbättra sin lägstanivå, tycker ”Tickan”.

ANNONS

För Ranefurs klubbkompisar Harald Andersson och Anders Eriksson tog Bulgaria Open slut i kvalspelet.

ANNONS